Samsunspor'un ligin onuncu haftasında rakibi İstanbul ekiplerinden Bayrampaşaspor'du. Samsunspor liderin 1 puan gerisinde yer alırken ev sahibi ekip 13.sırada bulunuyordu.
Yaklaşık 3 bin 500 kişilik Çetin Emeç Stadı'nda oynanan karşılaşmada Samsunspor Taraftarına 160 kişilik yer verildi. Daha sonra bu sayı 400 çıkarıldı. Kırmızı beyazlı taraftarlar bir önceki İstanbul deplasmanında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 3 bin kişi ile misafir takım tribününü doldurmuştu. Saat 13.30'da oynanacak karşılaşma için saat 09.00'dan itibaren kırmızı beyazlı taraftarlar stat çevresine gelmeye başlamıştı. İstanbul gibi bir deplasmana altı da altı yaparak gelen Samsunspor'un taraftarları 5 bin kişilik yeri olsa yine doldururdu.
Samsunspor'da Ercan Yazıcı ve Canberk Dilaver sakat Erhan Kartal kırmızı kart cezalısı olduğu için maç kadrosuna alınmazken Bahattin Köse'de sakatlıktan yeni çıktığı için ilk 11'de yer almadı. Rakip ekibin kadrosunda daha önce yolu Samsunspor'dan geçmiş olan Talha Mayhoş ve Ahmet Arı bulunuyordu. Bu iki oyuncuda bu maçta görev almadı.
Saha ve hava şartlarının müsait olduğu karşılaşmaya Samsunspor beklenen 11 ile başladı. Cezalı olan Erhan Kartal'ın yerinde Erkam Reşmen çekilirken Erkam'dan boşalan stoper mevkisinde Şahin Şafakoğlu görev yaptı.
Rakibin ilk dakikalarda yakaladığı ve kaleci Ahmet'in kurtardığı pozisyonun ardından Samsunspor ilk yarıda İlyas Kubilay Yavuz ile sayısız gol pozisyonunda topu filelerle buluşturamayınca ilk devre golsüz eşitlikle bitti.
İkinci yarıya iki golcüsünü sahaya süren Samsunspor türlü meşin yuvarlağı üç direğin arasından geçiremedi ve Bayrampaşa Çetin Emeç Stadının çimlerinde 2 puanı bıraktı ve üst üste kazanma serisini de sonlandırdı.
Samsunspor kötü oynadığı maçlarda da 3 puan almasını becerirken belki de bu sezon bir maçta yakaladığı en fazla gol pozisyonlarının yaşandığı Bayrampaşa karşısında bunu başaramadı.
Neredeyse Samsunspor'da rakip kalede gol vuruşunu denemeyen oyuncu kalmadı ama 3 puanı getirecek gol bir türlü gelmedi. Futbolda bunlarda var. Önemli olan iyi futbol oynamak ve gol pozisyonuna girmek. Bugün futbol şansı yanımızda değildi. Bu nazar boncuğu olsun. Temennimiz haftaya Niğde deplasmanından kazanarak dönmek.