Bilindiği üzere, dolandırıcılık suçu en genel anlamıyla, bir kişiyi çeşitli hilelerle aldatarak, kendisine ya da başkasına menfaat sağlamak amacıyla yapılan kasıtlı eylemlerdir.

Dolandırıcılar, gelişen teknoloji imkanlarını kullanarak, mağdurları cep ya da sabit telefonlardan arayıp kendilerini polis, asker, savcı ya da bir büyük kulübün, ünlü bir firmanın ürünlerini pazarlayan yetkili kişi veya kişiler olarak tanıtarak eylemlerini gerçekleştirmektedirler.

EGM ve BTK'nın bu tür dolandırıcılarla yoğun bir mücadele içinde olduğunu, sıkça sayılacak biçimde kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Ancak, şurası da açık ve kesin ki bu dolandırıcılar son zamanlarda iyiden iyiye gemi azıya aldılar.

Kime ait oldukları bilinmeyen cep telefonları veya sabit telefonlardan hemen hemen her gün sayısız defa aranarak taciz edilmekteyiz.

Bilinmedik telefonlara cevap vermemeyi ve kuşkulandıklarımızı engellemeyi beceriyoruz, ancak bu tür tacizlerin önüne geçmek ne mümkün. Bu kez bir başka numaradan aranıyorsunuz. İlla ki sizi cevap vermek durumunda bırakmaya çalışıyorlar ısrarlı bir biçimde, hem de günde birkaç kez ve bıktırırcasına.

Sizi arayan numaraları sorguladığınızda karşınıza ' tehlikeli numara' şeklinde uyarı çıkıyor ve altında mağdur olanların çeşitli yorumları ile birlikte.

Durum gittikçe öyle bir hal aldı ki, gerçekten iş görüşmesi veya bir başka önemli konu için arayan numaralara da cevap veremez olduk. Yani verdikleri zararın boyutu gittikçe artmaya başladı.

Kişisel olarak bu tür bir dolandırıcılıkla baş etmek pek mümkün görülmüyor. O halde yapılması gereken; Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Emniyet Genel Müdürlüğü birlikteliğiyle, gerektiğinde tüm kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir çalışma yapılarak, doğru bir planlama ile bu tür dolandırıcılıkların önlenebilmesi için çözüm yollarını bulmak ve kamuoyunu aydınlatılmaktır.

Not: Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, acısı yüreğimizde çok taze olan Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyor, 95 inci yılını idrak ettiğimiz CUMHURİYET BAYRAMI'mızı en içten dileklerimle kutluyorum.