1 Kasım Perşembe akşamı, yazar-şair dostumuz Asude Mert'in hazırladığı bir şiir programındaydık. Programda Asude, yeni başlattıkları, sokak çocuklarını topluma kazandırmaya yönelik Kent Çocukları projesinden bahsetti. Bu çocukların sanatsal faaliyetlere yönlendirilerek yeni amaçlar edindirilmeleri üzerine olan bu girişim, dilerim başarılı, güzel sonuçlar verir.

Denk düştü dememin sebebi de geçen haftaki Suriyelileri konu alan yazımdan dolayıydı. Orada ben, Suriyeli çaresiz çocuklara bakış açımız üzerine biraz düşünmemiz gerektiği önerisinde bulunmuştum. Belki onlar da dahil edilebilir bu projeye.

Neticede güzel bir akşam oldu. Birçok şair dostu yeniden görmeme vesile olmasının yanında, yenilerini de tanıma fırsatı verdi gece bana.

*

Box Office verilerinden öğrendiğim garip bir gerçeği paylaşmak istiyorum sizinle. Samsun, sinemaya gitme sıklığı açısından Türkiye ortalamasının hayli gerisinde. Geçenlerde Müslüm filmine yer bulunamaması sonrasında, bu hayli şaşırtıcı oldu benim için. Ama gerçekten de Samsunlu sinemaya gitmiyor desek yeridir. Bu başka bir yönden daha şaşırtıcı: Samsun bir üniversite kenti ve öğrenciler Devlet Tiyatrosunun, Opera ve Balesinin gösterilerini her hafta tıklım tıklım dolduruyor. Haluk Bilginer'in gelecek ay şehrimize uğrayacak olan Pencere oyunu örneğin, biletleri şimdiden tükenmiş halde.

Gençler, sinemaya gidin. Özellikle Türk filmlerine destek verin. Sinema, hayata farklı gözle bakmanızı, kendinizi geliştirmenizi, ileri gitmenizi sağlar, aynen tiyatro gibi.

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Robert Aldrich imzalı, 1962 tarihli 'Bebek Jane'e Ne Oldu?'. 7 Kasım Çarşamba akşamı, 19.30'da. Sunumu ben yapıyorum. Yine 'Kültür Sanat Buluşmaları' adı altında, aynı mekanda sunumlarımız devam edecek. Bunlar ayda bir yapılıyor. Sırası geldikçe hepsinden haberdar edeceğim sizi.

Sevgiyle, sanatla kalın…