Akan suyu zaptetmek mümkün değil. Ne yaparsak yapalım su akacak ve mecrasına dönecektir. Debisi yüksek akan suya baraj da yapsanız ; su onun üstünden aşar. Su ancak denize ve okyanuslara ulaşırsa hızı kesilir ve buharlaşmak suretiyle doğadaki denge sağlanmış olur. İnsan aklının ve zihninin çok ötelerinde bir yasa mevcuttur.

İnsanoğlu da akan su gibidir. Hiç durmak bilmez. Devamlı bir arayış içerisindedir.İnsanın bu çabası olmasa; yeni yeni buluşlara kapı aralanmaz, insanlık olduğu yerden bir adım öteye geçemez.

Toplumlar ideal insanları sayesinde büyük işler başarırlar.

İnsanın büyük çabası toplumsal kalkınmaya zemin hazırlar.

Sanayide, tarımda, teknolojik bütün alanlarda ve kültürdeki her türlü gelişme insanda var olan değer yaratma ,güzel şeyler başarma anlayışından kaynaklanır. Her türlü ilerleme hedefleri ve beklentiler topyekün kalkınmanın itici gücü olmalıdır. Teknolojik kalkınma sayesinde bilimsel durum analizimizin geldiği nokta bizim için sevinç meselesidir. Nereye geldiğimizi, nerede duracağımızı anlayıp ona göre yeni hedefler koymak suretiyle , akan sular gibi, gür bir şekilde çağlamalıyız. İnsanı harekete geçiren en önemli özelliği ; devamlı tutkulaşmış arzuların çiçek açmasıyla oluşan azim ve irade sayesinde devamlı büyük başarılara imza atma yarışı hiç durmadan kaynar. Su bir bakıma enerji demektir. Sudan enerji elde etmenin yolu yöntemi bellidir. Akan ırmaklar gibi coşacağız. Yapacak daha çok işimiz var.

İnsanoğlunun iyiye, güzele ulaşma arzusu, akan suyun denize, okyanusa ulaşma arzusu gibi hepimizin içinde ,ruh kökünde pişmiş ve mayalanmış olarak bulunmaktadır.

İçimizde var olan değerler yaratma isteği hükmünü sürdürecektir.

Biz her ne kadar ;su enerji, su hayattır; desek de insanın zihinsel enerjisi ve idrakı olmasa "Akıp giden ırmaklar gibi..." benzetmesi bizim için birşey ifade etmez.

İnsan hareket demek, hareket enerji demek...

Gönlümüzden ve ruhumuzdan gelen büyük bir coşkuyla akan giden zamana inat hiç durmadan çalışacağız. Medeniyetin aydınlık yolundan emin adımlarla yürüyeceğiz. İleriye ve daha ileriki zamanlara doğru...