Samsunspor ligde 11. haftayı geride bıraktı. Tarihinde ilk kez düştüğü ligden kurtulmak için sezon başı planlamalar yapıldı.

Zaten Samsunspor'un bu lige fazla olduğu rakipler tarafından da kabul ediyor. Kırmızı- Beyazlı ekibimizin deplasmanda oynadığı tüm maçlarını da takip eden birisi olarak bunu her gittiğimiz yerde görüyoruz. Bazıları daha çok ilgi göstererek Samsunspor'u ağırlamanın mutluluğunu yaşarken bazıları kıskançlığından yöneticimizden basın mensubuna kadar herkese elinden gelen zorluğu yaşatmak için çalışıyor. Tabii ki bu bahsettiklerim saha dışında olanlar.
Saha içi futbolculara ait.
Saha içi demişken sezona sıkıntılı başlayan Samsunspor, son haftalardaki performansı ile liderin 1 puan gerisinde yer alıyor. Sezonun üçte biri geride kaldı. Lig şekillenmeye başladı gibi görünse de daha 23 hafta var ve ani düşüş ve çıkışlarda sıralama ciddi şekilde değişebilir. İyi bir çıkış yakalayan ve son 8 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik alan Samsunspor sayısız gol pozisyonu kaçırdığı Bayrampaşa maçını kazansa şu an liderlik koltuğunda oturuyor olacaktı.
Sezon başı yaptığı transferler ile tüm dikkatleri üzerine çeken Samsunspor'da hayal kırıklığı yaratan oyuncular olduğu gibi iyi performans ve iyi oyunu ve sürekliliği olan oyuncularda var. Tek tek değerlendirme yaparak takımı etkilemek istemem.
Takımın gol kralı Bahattin Köse'nin son haftalarda ki suskunluğunu sakatlığına bağlayalım. O sustuğu zamanda takım gol atmakta zorlanıyor. Muhammet Beşir'in beklenen patlamayı yapamadığı, geçen yılın gol kralı Erhan Şentürk'ün ise çok şans bulmasına rağmen hayal kırıklığı yaşattığı bir dönem yaşadık. Bu oyuncularında ilerleyen zamanlarda katkı verecektir.
2-0 kazanılan Gaziantepspor maçından sonra kaleyi devir alan Ahmet Altın, oynadığı 4 maçta gol yemedi. Futbolda bir gerçek vardır. Kazanıyorsan haklısın diye. O nedenle ve yeni bir ekip ile oynadığı için Ahmet'in hatalarını görmezden geliyoruz. Derdimiz Samsunspor'u eleştirmek değil daha başarılı nasıl olur onun hesabı içerisindeyiz. 33 yaşında ve tecrübeli bir kaleci. Takım ile daha çok adapte olduğu zaman hatalarının azalacağını, gol da yiyeceği maçlar olacak ama çok maçı çevireceğine de eminim.
Sezona başladığı kadrodan Çağrı'yı gönderen ve ameliyat olan Ercan nedeni ile iki fire veren Samsunspor'un devre arası transfer yapmasını bekliyorum. Hatta gidecek oyuncular dahi olabilir ve onların yerine de transfer olabilir.
Pazar günü sahamızda Keçiörengücü ile oynayacağız. Kağıt üzerinde kolay maç gibi görünse de hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Samsunspor sahada ki 11 oyuncusu ve 12. gücü taraftarı ile maçı kazanacaktır. Kısacası hedefine ulaşmak için kazanmak zorunda. Kalın sağlıcakla…