Bu acı güne merhaba diyorum.

Böyle başlıyordu Şair Nermin Eker' in şiircesi!

Sonra devam ediyordu…

-Ben 10 Kasım.

***

'Bir acı güne merhaba diyorum / 'gitti' başlangıcI çığlıklarıyla./ Gönüller suskun, yüzler asık ve ıslak, gözler kan çanağı, insanlar telaşlı. / Akıl sır ermiyor ne kolay söyleniyor 'Atam Ölmüş' diyen binlerce yüreği yaralı, sevdalı.

BEN 10 KASIM

Cihan görmedi böyle keder, toprak böyle sarsılmamıştı oldu olası, gök kubbe bu denli şiddetli çakmamıştı mavilerini kaybettiğinde. / Yalnız kalmamıştı, üşümemişti İstanbul bu kadar./ Yiğitlerini kaybettiğinde.

BEN 10 KASIM Zübeyde Hatunun mavi gözlü, sarı oğlu gözlerini yummuş. / Üstelik saat dokuzu beş geçiyor. Nasıl söylenir 'Öldü' diye Milletine, sanki kıyamet kopmuş ya da kopmak üzere.

BEN 10 KASIM Görmedim, duymadım, şehit bile olmadım üstelik böylesi acının varlığına. / Ateş yanmaya utanır, yürek yangınının yanında. / Bulutlar yağmaya utanır, gözyaşlarının yanında. / İsyanlar boşuna değil Ata'nın yokluğunda.

BEN 10 KASIM Öksüz kalmak nedir şimdi bildim. / Yetim kaldı Türk Milleti gördüm. / Sevinçlerini haram kıldılar şahit oldum. / Sezdim içlerinden geçirdikleri lanetleri benim adıma.

BEN 10 KASIM Şimdi herkeste bir matem var. / Bayraklar yarıya indirilmiş, yeryüzü ağlamakta. / Boyunlar önde, boyunlar bükülmüş, sesiz çığlıklar gırtlaklarda./ Minnet duyguları kaplamış her yanı. / Eşi ve benzeri olmayan bir yiğidin ardından dökülen bu yaşlar bile az kalır. / Gazi Kemal'in uğruna.

BEN 10 KASIM Sözler duyuyorum, yeminler ediliyor 'ATAM İZİNDEYİZ' diye haykıran milyonlarca insanı görüyorum. / Kendimden değil utancım Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm gününden. / Benim de kara yazım bu olsa gerek özür diliyorum yüce Türk Milletinden!

BEN 10 KASIM Kederin, yasın, acının adı.

***

Evet. 'Bir acı güne merhaba diyorum.' diye başlıyor Şair –Yazar Nermin Eker hanımefendinin şiircesi. Sonra devam ediyor:

Ben 10 Kasım.

Evet, bugün 10 Kasım!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü.

Saygı ve özlemle anıyorum…

Nermin Eker'e çalışmalarında başarılar diliyorum…