Son 8 haftada 7 galibiyet ve 1 beraberlik alan Samsunspor'un 12. haftadaki rakibi Ankara ekiplerinden Keçiörengücü takımıydı.

Üst üste 2 hafta deplasmanda oynayan Samsunspor, 21 gün aranın ardından yeniden taraftarının önündeydi. Samsunspor sahasında oynadığı Kastamonu 1966 maçını galibiyetle kapatmıştı. Deplasmanda oynadığı Bayrampaşa maçını golsüz berabere tamamlarken yine deplasmanda oynadığı Niğde Anadolu FK maçını 1-0 kazanmıştı.
Lider Sarıyer'in 1 puan gerisinde haftaya giren Samsunspor'da hedef mutlak galibiyetti. Sarı kart cezalısı olan Savaş Yılmaz ve sağlık problemi olan Oğuz Gürbulak'ın ilk onbirde yer alamamıştı. Yerlerine Okan Dernek ve İrfan Başaran oynuyordu. İdeal kadrosuna göre yeni bir orta saha kurgusu ile oynayan Samsunspor maça iyi başlayamadı. Orta sahada bir arada oynayan ve adeta takımın direği olan iki oyuncunun eksikliği ilk dakikalardan itibaren hissedilmeye başladı. Bal yapmayan arı misali orta sahada ne yaptığını bilmeyen, çok koşan ama aldığı topları iyi değerlendiremeyen bir oyuncu grubu vardı. Topun bir türlü forvet oyuncuları ile buluşturulamaması sonu ilk yarı 0-0 sona erecek derken konuk ekibin 45+3. kakikada golü geldi ve Samsunspor soyunma odasına 1-0 yenik girdi.
Zaten dağınık bir görüntü veren Samsunspor'un ikinci yarıya nasıl başlayacağını merak ederken Taner hocadan sahanın şımarık çocuğu İlyas Kubilay Yavuz'un yerin Muhammet Beşir hamlesi geldi. Son haftalarda attığı gereksiz şutlarla takımı frenleyen İlyas Kubilay Yavuz bu kez oyundan alındı. Aslında İlyas Kubilay'ı bu hale getiren de hocanın açıklamalarıydı.
Neyse maça dönelim. İkinci yarıya iki gol kaçırarak başlayan Samsunspor 54. dakikada ikinci golü kalesinde gördü.
Bundan sonrasında oyun doldur boşalta döndü ve Samsunspor oyun düzeninde de değişiklikler yaparak risk aldı ama puan yada puanları getirecek golü bir türlü bulamadı.
İlginç bir maç oldu. Rakip adına daha farklı bir sonuç ile de bitebilirdi. Samsunspor'da ki haftalardır görünen düşüş sonunda bu şok yenilgiyi getirdi. Temennimiz çabuk toparlanmasıdır.
Lig uzun bir maraton olsa da şampiyonluk yolunda Samsunspor'un rakipleri olan takımların kazandığı bu haftada bu mağlubiyet hiç de iyi olmadı. İnşallah bu puanları sezon sonunda aramayız.
Taner hoca maç sonu açıklamasında Oğuz Gürbulak'ın yediği balıktan zehirlendiğini söyledi. Samsun'da bu balığı satan işletmenin kamuoyu ile paylaşılmasını da kulüpten bekliyoruz.
Diğer bir konuda stadyum zemini ile ilgili olacak. Saha zeminini herkes biliyor zaten. Bu zeminde rakip ayakta kalırken bizim oyuncular kayıp düşüyor. Bunun için ev sahibi olarak bizin daha hazırlıklı olmamız gerekmez miydi?
Onu çok merak ettim.
Kalın sağlıcakla…