Efendim merhabalar ben Cesur CEYLAN, bundan böyle iki haftada bir bu köşede siz kıymetli okuyucularımızla elimden geldiğince ilginizi çekeceğini düşündüğüm insana dair konulara değinmeye çalışacağım. Naçizane kısaca kendimden bahsedeyim; 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre madde bağımlısı çocuklara hizmet veren bir kuruluşta çalıştım. 2007 yılından itibaren aile mahkemesi uzmanı olarak görev yapmaktayım. Aynı zamanda 2014 yılından beri Samsun genelinde faaliyet yürüten Mavi Toplum Aile ve Çocuk Derneğinin yöneticiliğini yapmaktayım.

Şahsen Samsunlu okuyucu ile buluşmama ön ayak olan Samsun Haber Gazetesi ailesine, yönetimine, çalışanlarına ve özellikle Sayın Osman Kara'ya bu vesileyle teşekkür etmek isterim.

İlk yazımda önümüzdeki haftalarda hangi konulara nasıl değineceğimizden bahsetmek istiyorum. Öncelikle bu köşeyi okuyan herkesin kendisine dair bir şeyler bulmasını ummaktayım. Bu nedenle sürece katılmak isteyen okuyucularımızla birlikte sizlerin sorularına, merak ettiklerine, baş edemedikleri sorunlarına, evlilik veya ilişki problemlerine, çocuk, ergen ve gençlik konularına, kısaca insana dair çözümsüz gibi duran olay ve olgulara yönelik cevaplar bulalım istiyorum. Cevapları bulurken doğru bilinen yanlışları fark edelim, örneğin; sağlıklı boşanma nedir ne değildir anlayalım, çocuklarla iletişimde yapılan hataları öğrenelim, sosyal fobilerimizle baş edelim, kaygı, stres ve diğer süreçlere dair yeni gelişmelere göz atalım, çocuk istismarının kaynağına inelim, intiharların sebebine göz atalım, göç, kentleşme, bireysel yabancılaşma, yaşlılık, parçalanmış aile ve diğer psikososyal sorun alanlarına yönelik faydalı içerikler oluşturalım arzusundayım.

Yukarıda belirttiğim sorunlara dair merak ettiklerinizi doğrudan benim şahsi mail adresim olan [email protected] adresine gönderebileceğiniz gibi gazetemiz iletişim hesaplarına da gönderebilirsiniz. Şimdiden belirtmeliyim ki gizlilik ilkesi ve etik çerçevesinde bilgileriniz hiçbir şekilde paylaşılmayacaktır.

İsterseniz bu hafta soruları ben sorayım, sizler cevaplayın ve cevaplarınızı yukarıda verdiğim mail adreslerine gönderiniz.

Hangi durumlarda kendinizi değerli hissediyorsunuz?

Kendinize dair en fazla kaç olumlu özelliği bir çırpıda söyleyebilirsiniz?

Hayatınıza yön verirken yaptığınız seçimler size mi ait?

Bir daha dünyaya gelseydiniz ve seçim şansınız olsaydı aynı yaşamınızı tercih eder miydiniz?

Erkekler ağlamaz ifadesi hakkında ne düşünürsünüz?

Kendinize bir kahve ısmarlamayı ihmal etmeyin, şimdilik hoşça kalın.

Cesur CEYLAN

[email protected]