Milli Eğitim Bakanlığı Danıştay'ın Öğrenci Andı ile ilgili kararını temyiz etmiş bulunmaktadır.

Çeşitli basın organlarına yansıdığı şekliyle, 'Öğrenci ANDI'nın çağdışı olduğu', 'Türkiye'nin de benimsediği eğitim anlayışına aykırı olduğu' vurgusu yapılmaktadır.

Bakanlığın itiraz dilekçesi çelişkilerle doludur.

'Öğrencilerin her sabah sıraya sokulup o sözlerin papağan gibi tekrarlatılması dünyada genel kabul gören eğitim bilimi anlayışına uygun değildir.'

Değildir ama on yıllarca bu papağanlık sürdürülmüştür.

Asıl sorun şu ifadelerdedir:

'Okullarımızda aleni hiçbir ideoloji savunulmamaktadır.(Batı köleliği istisna).'

'Eğitimin her tür ve kademesinde Atatürk Milliyetçiliği pekiştirilmektedir.' Denilmektedir.

Okullarımızda aleni olarak hiçbir ideolojinin savunulmaması demek, her düşünceye açık bir nesil mi yetiştirilmek amaçlanmaktadır?

Milli bir ideolojinin ve hedefin olmadığının itirafıdır bu. Yetiştirdiğimiz çocuklarımızın bir kısmının dağlarda, bir kısmının cezaevlerinde ve diğer bazılarının da iç ve dış düşman olmalarının nedeni budur demektir.

Çocuklarımız bunca ders kitaplarını fuzuli mi ezberlemektedirler. Evet, ezberlemektedirler. Sınav sorularına ve hazırlıklarına bakarsanız bunları rahatlıkla görürsünüz.

Hiçbir fikre sahip olmayan kuru kuruya ' Atatürk milliyetçisi mi ' yetiştiriyoruz?

Bu eğitim sisteminin nihai hedefi de bu değildir. Bu da doğru değildir.

Bu eğitim sisteminin nihai hedefi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Yasa'sında 'çağdaş/ Batı uygarlığına(kendi medeniyetine-uygarlığına değil) yapıcı ortak(köle) yetiştirmek olduğu ' şeklinde belirtilmiştir.

Eğitim Sendikalarımız ve hakimlerimiz söz konusu bu yasanın değiştirilmesi için çaba sarf etmelidirler. Çünkü bu yasa hem Atatürk Milliyetçiliği felsefesine ve hem de aziz milletimizin geleceğine yani istikbaline aykırıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının itiraz dilekçesi çelişkilerle doludur. Bir yanlışla bir başka yanlış düzeltilemez. Sayın Devlet Başkanımızın da ifade ettiği gibi ,' bu And, ezanı Türkçe okutan kadronun icadıdır. Aynı parti, aynı kadro bu işleri yapmıştır. Asla iyi niyetli değildir. Milliyetçi dostlarımız bunlara alet olmamalıdırlar.

Milletimizin birliği önceliklerimiz arasında yer almalıdır. Ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve bölmeye yönelik her türlü ifadelerden kaçınmanın gereğine inanıyoruz.

Selam ve sevgi ile…

[email protected]