Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar köyünde bulunan Süngü tepe üs bölgedeki karakolda 9 Kasım 2018 günü talihsiz bir kaza nedeniyle mühimmatın infilak etmesi sonucunda patlama meydana geldi. Bu patlamada 25 kınalı kuzumuz yaralandı 7 kınalı kuzumuz şehit düştü… Şemdinli'deki Süngü Tepe Üs bölgesinde topçu bataryasında meydana gelen patlamada şehit düşen 7 kahraman askerimizin isimleri bir kez daha yüreklerimize büyük bir acıyla kazındı. İşte o kahramanların isimleri ve memleketleri; Uzman Çavuş Halil Daş'ın (26) Konya'nın Ereğli ilçesi, Topçu Er Menduh Çelik (20) Şanlıurfa, Topçu Er İbrahim Özkur (21) Muş'un Varto ilçesi, Topçu Çavuş Mehmet Kaşık (25) Kahramanmaraş, Topçu Er Samet Kaymakçı Gaziantep, Topçu Er Yusuf Önder (22) Antalya'nın Alanya ilçesi, Topçu Er Melih Sancar İstanbul.

Ne acıdır ki Şemdinli'de şehit düşen kınalı kuzularımızı vatan toprağına birer birer emanet etmek için hazırlık yaparken bir acı haberde Şırnak'tan geldi. Şırnak ili merkez ilçesi Görmeç köyü kırsalında 11.11.2018 günü 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığınca icra edilen Şehit Yüzbaşı İlker Acar Operasyonu'nda saat 12.20 sıralarında Gabar Dağı Geverkaya Tepe bölgesinde bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca daha önceden yerleştirilen basma düzenekli EYP'nin patlaması sonucu 2 kahraman askerimiz şehit düştü. İşte Şırnak'ta şehit düşen 2 kınalı kuzunun ismi ve memleketleri; Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan Mersin Erdemli; Uzman Çavuş Ünal Olgun (24) Bursa… Türkiye'yi acıya boğan, yüreğimizi yakan Şemdinli ve Şırnak'ta şehit düşen toplam 9 vatan evladı memleketlerinde dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlere annelerinin ve çocuklarının vedası ise yine yürek yaktı. Hiç kolay olmadı, hiçbir veda bu kadar ağır değildi, güçlükle ayakta durdular. Şehitlerin ailelerinin acısını anlatacak kelime yoktu. Kahraman şehitlerimize ve biricik evlatlarını şehit veren acılı şehit ailelerine minnettarız, vefa borçluyuz… Konya'da vatan toprağına emanet ettiğimiz 26 yaşındaki Uzman Çavuş Halil Daş 4 aylık nişanlıydı. Düğün hazırlığı yapan nişanlısı Ayşe Kızıl nişanlısının tabutuna sarılarak , ''İlk göz ağrım beni bırakıp gittin. Bana aldığın ilk çiçek hala solmadı, duruyor bir tanem. Düğünümüz cennette mi olacaktı. Cennette mi, buluşacaktık'' diye ağladı. Bu sözler bütün Türkiye'yi ağlattı. Şehit acısının tarifinin olmadığını bütün Türkiye bir kez daha gördü. Diğer şehitlerin memleketlerindeki vedası da yine benzer görüntülerle canımızı acıttı. Şehit acısı hepimizi etkiliyor. Bu kahramanlar kaçıncı şehit bilmiyorum ama her defasında canımız çok acıyor. Sanki kendi canımızdan bir can daha gitmiş gibi acı duyuyorum. Belki şehit yakını kimliğimin de bunda etkisi var. Ama insanım diyen hiç kimse şehit acısı karşısında dayanamaz. Yitip giden genç hayatlar ve yok olan güzel hayaller insan yüreğinde çok derin yaralar açıyor. Bu yüzden her defasında bu son şehit acımız olsun istiyoruz. Bıkmıyoruz, usanmıyoruz, umudumuzu canlı tutuyoruz. Bütün mesele bu coğrafyada hainlerin bitmiyor olması!

Şehit acısıyla Türkiye yanıyor. Türkiye yanınca da hepimiz yanıyoruz. Ben yanmıyorum diyemeyiz. O acının tam orta yerinde duruyoruz. Kardeşimiz, evladımız, babamız, akrabamız, komşumuz, hemşehrimiz, yurttaşımız, insanımız Şemdinli'de, Şırnak'ta, Türkiye'nin herhangi bir noktasında şehadetle tanışıyor, bayrak oluyor vatan oluyor. Acaba onların çocukları, eşleri, anneleri babaları, kardeşleri ne oluyor diye düşünüyor muyuz? 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' demek yetmiyor. Şehit acısı yüreğimizde kartopu gibi büyürken yine kınalı kuzularımız şehadete koşuyor. Şemdinli ve Şırnak şehitlerine Allah'tan rahmet Yüce Türk milletine sabır diliyorum. Şehit yakınlarının tuzu kuru değil, canımız çok acıyor.