Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu lideri ve Kurtuluş Savaşımızın Kahramanı Gazi Başkomutanıdır. Atatürk, Cumhuriyet kurulduktan sonra Diyanet işleri Başkanlığını kurdurdu. Gazi Mustafa Kemal vefatından önce bütün yaşamını Türk devletine ve Türk Milletine adadı ve bütün mal varlığını Türk milletine bıraktı. Şüphesiz Atatürk'e ve silah arkadaşlarına çok şey borçluyuz.

Zeki Müren ise Türk sanat müziğinin unutulmaz sesi, sanat güneşi ,müziğin gerçek paşasıdır. Zeki Müren vefatından önce bütün mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışladı. Kesinlikle Atatürk'le Zeki Müren'i kıyaslamıyorum. Burada sorguladığım manevi vefadır. Atatürk'e manevi vefada geri kaldığımızı , Diyanet işleri Başkanlığının Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde neden bir mevlit programı düzenlemediğini ,Cuma hutbesinde Atatürk'e neden değinmediğini anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum. Diğer taraftan Türk Eğitim Vakfı 'nın ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın Türk Sanat Müziği'nin paşası Zeki Müren'e bağışçıları olması nedeniyle her ölüm yıldönümünde ortaklaşa mevlit okutmasını elbette takdirle ve saygıyla karşılıyoruz. Manevi anlamda, vefa ve sahip çıkma budur diyoruz. Türk Eğitim Vakfı 'nın ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın vefası hepimize örnek olsun. Elbette her 10 Kasım'da Atatürk'ü anma törenleri düzenleniyor, o törenlere büyük bir katılım sağlanıyor. Bunu görmezden gelemeyiz .Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde dini manada bir etkinlik düzenlemesini elbette bekliyoruz. Madem ki Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu lideri Diyanet İşleri Başkanlığı' da Atatürk'ün ölüm yıldönümlerinde camilerde bir mevlit programı düzenleyebilir. Bu niye yapılmıyor bunu anlamakta zorlanıyorum. Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti Devletinden ve Türk Milletinden başka kimsesi yok.

Atatürk ülkemizi düşmanlardan ve işgalden kurtardı, ufkumuzu açtı, bağımsızlığımızı kazandırdı. Vefatına kadar sahip olduğu her şeyini de Türk Milletine bıraktı.Bunuda 1933 yılında çıkan bir kanunla yaptı.Tüm mal varlığını hazineye yani Türk milletine bıraktı. Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk'e manevi vefada geri kalmamalı. Çünkü Atatürk'ün varisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletidir. Atatürk'ün her ölüm yıldönümünde Diyanet İşleri Başkanlığı da dini bir etkinlik düzenlemelidir. Türk Milleti sıradağlar gibi Atatürk'ün yanında ve arkasındadır. Atatürk'ün ruhuna her ölüm yıldönümünde mevlit okutmak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevi olmalıdır.