Aslında 'yeni bir kent yaratmak' demem gerekirdi belki de, ama demedim, diyemedim. Hem 'kent yaratmanın' derin anlamını idrakimden hem de birilerinin, sizin niyetiniz ne kadar farklı ve halis olursa olsun, bu ifadeye yükleyeceği/yüklemeye çalışacağı anlamdan kaçındığım için 'inşa etmek' ifadesini tercih ettim.

Yeni bir kent kültürü daha doğrusu yeni bir Samsun ve Samsunlu kültürü/anlayışı inşa ediliyor sessiz sedasız ama dalga dalga Türkiye'ye yayılan/yayılacak olan. Samsunspor'dan, Samsunspor yönetiminin kenti sadece bugünkü galibiyetler, bugünkü başarılar ve kupalar yerine, sağlam atılmış temeller üzerine inşa edilecek yarınlarla ele alan anlayışıdır kast ettiğim. Bugünler için yarınları harcayan, tüketen ve borçlandıran değil, borçsuz harçsız ve kimseye muhtaç olunmayacak yarınlar için bugünleri bir derviş sabrı ve bir mücahit kararlılığı ile değerlendiren, kurumsal yapıyı ilmik ilmik dokuyan bir anlayıştır bu.

Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık ikilisinin gönül/sermaye/yürek ve bilgi işbirliğinde ben, geleceği görüyorum. Birisinin Samsunspor'u kimseye muhtaç etmeyen maddi cömertliği, diğerinin yılların imbiğinden süzülüp gelen bilgi/beceri ve liderlik yeteneğinin birleşmesi bu kentin spor kültürü adına yeni ufukların müjdecisi olmuştur. Kent inşa etmek derken kastım budur ama sadece sportif yatırımlar ve başarılar değildir. Aynı zamanda spor ahlakıdır, Samsun'un geçmişinde ve Samsunlunun genlerinde var olan 'sevgi/saygı/ ve zarafettir.' Ölmeye ve öldürmeye değil, sevmeye/sevilmeye ve sevindirmeye gidiştir. Gelene düşmanca bakış değil, kardeşçe kucak açıştır. Taş atmak yerine sofra kurmaktır, önüne pide tepsisi koymak ve gönüller kazanmaktır.

Bu yapılıyor ve her geçen gün büyüyen halkalar halinde dalga dalga tüm ülke geneline yayılıyor. Halkalar daha da büyüyecek, daha da çoğalacak ve tüm ülkeye, tüm liglere yayılacak. Ben Samsunluların bunu başaracağına yürekten inanıyorum.

Bir tek şey var bu kentin devlet ricalinin ve sivil toplum önderlerinin yapacağı: Bu kulübün alt yapısının bir an önce oluşması için kolları birlikte sıvamak, yüke birlikte omuz vermek ve yarının yıldızlarının yetişeceği tesisleri bir an önce kurmak/kurdurmak. Yolun taşları düzgün döşenmeden yolcudan hedefe bir an önce ulaşmasını beklemek haksızlık olur.

Selam Samsunspor'un şanlı mazisine… Selam kutlu yarınlarına… Selam o yolun öncülerine… Selam Samsun'a ve ben Samsunsporluyum diyenlere…