Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Samsunspor, 13 haftayı geride bıraktı. 13 haftanın ardından genel tabloya baktığımız zaman Samsunspor 27 puan ile 3'üncü sırada yer alırken iç sahada oynanan 6 maçta 12 puan ile 7'inci, dış sahada 7 maçta topladığı 15 puanla 2'inci sırada yer aldığı görülüyor.

Samsunspor'un geride kalan haftalarda deplasmanda mağlubiyeti bulunmazken içeride 2 mağlubiyet aldı.

Kırmızı- Beyazlı ekibimiz son 4 haftada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Bu karşılaşmaların 3'ü deplasmanda 1'i ise iç sahada oynandı. İç sahada oynanan Keçiörengücü maçı kaybedilirken deplasmanda oynanan maçlar Bayrampaşa ve Sarıyer beraberlik, Niğde Anadolu maçı ise galibiyetle tamamlandı.

Son oynanan ve son dakikalarda yenilen gol ile berabere tamamlanan Sarıyer maçının ardından değerlendirme yapan teknik direktör Taner Taşkın rakibin seyirci baskısı ile hakemi etkilediğini ve ikinci golü bulamadıkları için son dakikalarda gelen gol ile maçın berabere tamamlandığını söyledi. Herkes gibi o da kendi hatalarından bahsetmedi ve yaptığı oyuncu değişikliği hamlelerinin doğru olduğunu ve rakiplerinin ilerleyen haftalarda birbiriyle oynayacakları maçlarda puan kaybederek Samsunspor'un ligi istediği yerde bitireceğinden bahsetti.

Bana göre Taner hoca Sarıyer maçında 10 kişi kalan rakibi karşısında skoru korumak için hamle yaptı ama yaptığı hamleler yanlıştı. Benim gibi birçok spor yorumcusu ve Samsunspor taraftarı aynı görüşte. 10 kişi kalan rakibinden korkan, puan toplamaktan ziyade elindeki puanları kaybettikten sonra başkasının puan kaybetmesine umut bağlamış bir Samsunspor hocası. Samsunspor'un iyi bir kadrosu var ama bu hoca ile nereye kadar gider hep birlikte bekleyip göreceğiz. Bekleyip göreceğiz diyorum çünkü şu anda o istifa etmedi ve yönetimden de gönderilmesi yönünde bir karar yok.

Sarıyer maçının ardından sosyal medyada gördüğüm bazı yorumlar beni üzdü. Hafta sonu oynanacak olan Hacettepespor maçına sadece hocayı istifaya davet etmek için gideceğini yazan taraftarlarımız var. Bu çok yanlış. Bizim için asıl olan Samsunspor'dur. Takımın başında kim olduğuna bakılmaksızın destek vermeliyiz. Önceliğimiz Samsunspor'un maçı kazanmasına katkı vererek şu ligden kurtulması olmalıdır. Yanlışı yanlışla düzeltilemez.

Taner hocaya gelince böyle büyük bir yatırım yapılarak oluşturulan kadroya daha cesur, oyuna hamleleri daha olumlu olacak kurt bir hoca getirilmeliydi. Kimse parasını yolda bulmadı ve yok olmasını istemez. Parayı veren bir gün gelir başarısızlığın bitiş düdüğünü çalar. Bundan şüpheniz olasın. Yani top yönetimde.

Pazar günü oynanacak olan Hacettepespor maçında takımımıza başarı diliyorum.

Kalın Sağlıcakla