Bu hafta yine yerli yapımlar açısından bir bolluk yaşıyoruz. Geçen haftadan kalan Her şey Seninle Güzel, Çakallarla Dans 5, İyi Oyun, Müslüm, Yol Arkadaşım 2 ve animasyon Rafadan Tayfa filmlerine Çağan Irmak'ın Bizi Hatırla'sı ve Osman Kaya'nın Deliler: Fatih'in Fermanı'sı eklendi bu hafta.

Müsüm, ticari sinemanın iyi, düzeyli bir örneği olarak, epeyce vizyonda kalacakmış gibi duruyor. Keza Çakallarla Dans serisinin de hatırı sayılır bir izleyici kitlesi var. Yol Arkadaşım 2 de birkaç haftadır vizyonda, oyuncularının Çok Güzel Hareketler Bunlar döneminden gelen çekim kuvvetinin hatırına.

Bizi Hatırla, Babam ve Oğlum'dan beri Çağan Irmak'ın artık ustası haline geldiği aile ilişkileri içinde türeyen dramlar serisine bir yenisini ekleyecektir sanırım. Hikaye gerçekten de babasıyla ilişkileri bozuk birinin birtakım zorunluluklar nedeniyle onunla iletişim kurmak zorunda kalışını anlatıyor. Altan Erkekli, Tolga Tekin, Sumru Yavrucuk, Binnur Kaya gibi kendilerini kanıtlamış oyuncular var kadroda.

Deliler: Fatih'in Fermanı ise, '70lerin Kara Murat filmlerini anımsatan öykü yapısı ile seyirciye bir parça nostalji yaşatabilir. Erkan Petekkaya'nın makyaj destekli Kazıklı Voyvoda'sı kendinden söz ettireceğe benziyor. Fragmanı belli bir etki yaratıyor doğrusu.

Freddie Mercury biyografisi olan Bohemian Rhapsody ve Harry Potter'ın yazarı Rowling'in başka serisinden uyarlanan Fantastik Canavarlar 2, bunların yanında Cinderella ve Prenses ve Ejderha animasyonları ile bu hafta vizyona giren Grinç, salonlarımızda yabancı sinemayı temsil ediyorlar. Başka Sinema gösterimlerini tek gün (Çarşamba), tek seansa indiren Lovelet, bu hafta Gaspar Noe imzalı The Climax'ı gösteriyor.

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Grigoriy Chukhray'ın yönettiği, 1959 tarihli Askerin Türküsü. 28 Kasım Çarşamba akşamı, 19.30'da. Ramazan Uzun arkadaşımız sunacak.

Sevgiyle, sanatla kalın…