İnsan dünyaya geldiği andan itibaren eğitim süreci başlar. Eğitim önce ailede daha sonra da okulda devam eder. İnsan yaşamının tamamını kapsayan bir süreç olarak hükmünü sürdürür. Eğitimin en temel unsuru öğretmendir. Dünyanın her yerinde öğretmenlik mesleği en kutsal meslek olarak kabul edilmiştir. Çünkü varlık sebebi insan yetiştirmektir. İnsanın yetiştirilmesi her toplum için en önemli görevdir. Öğretmen bu görevi yerine getirirken kalbi insan sevgisiyle atar.

Toplumları ayakta tutan en vazgeçilmez hazine: Gençliktir. Gençlerimizin yetişmesinde öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Gençlerine kaliteli eğitim vermiş, onları çağa ve zamana göre iyi yetiştirmiş toplumların geleceğe ümitle bakma hakkı vardır. Modern Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk gençliğe ve gençlere çok önem vermiştir. Gençlerimizi öğretmenlere emanet etmiştir. Türkiye'mizin kurtuluşu ve insanımızın geleceği eğitime bağlıdır. Eğitim insan yaşamında doğuşla başlayan ve ölene kadar devam eden bir süreçtir. Gençlerimizi özellikle milli şuurla ve ruhla yetiştirmeliyiz. Çağı iyi algılayan inançlı, kendi tarihini ve kültürünü bilen gençlerimizi hiçbir güç medeniyet yolundan alıkoyamaz. Geleceğin ileri toplumları sanayileşmenin yanında kültüre ve sanata önem veren toplumlar olacaktır. Ülkemiz dünyadaki ileri toplumların yanında kültürde, sanatta kısacası her alanda yerini almış ve söz sahibi olmuştur. Bütün bu gayretlerin temelinde öğretmenlerimizin vazgeçilmez iradesi ve fedakarlıkları vardır. Öğretmen bu yönüyle bir kahramandır. "Hakiki kahramanlar, felaket yağmurları altında başkaları için saadet çiçekleri toplayanlardır."

Öğretmenlerimize güveniyoruz ve hepsini seviyoruz. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin ruhu şad olsun.