24 Kasım Öğretmenler Günü geldi ve gitti.

Ben ,eşim ve dört çocuğumdan üçü öğretmen olmamıza rağmen, , Facebook'tan,'öğretmeni, öğrenci ve veliye mahkum eden zihniyete inat 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü' kutlamadığımı ifade etmiştim.

Yeni Milli Eğitim Bakanı , neyse, 'Alo öğretmeni jurnalleme' utanç hattını kapatmıştır.

Bir bakan gelecek ve , ' öğretmenler sadece yatar' diyecek. Bir bakan da gelip, 'öğretmenlerin performansını öğrenci ve veli değerlendirecek' diyecek.

Öğretmen fazla not verirse veliden ve öğrencisinden iyi not alacak, değilse, 'iyi öğretmen değildir' notunu alarak sınıftan sıktır olup gidecek, öyle mi?

Devlet bu kişiyi, bir takım testlerden geçirmiş ve gerekli donanımı yükleyerek öğretmenlik diplomasını vererek ilgili okula göndermiştir.

E, şimdi ne olacaktır?

Hocaları bilememiş, diploma yanlış verilmiş ve eskilerin tabiriyle, 'elifi görse mertek sanan' öğrencisi ve velisi tarafından doğrusu bilinip notlandırılacak ve bu diplomayı veren devlet de buna seyirci olacaktır.

İnsanlık onuru ile oynamak demek olan bu cinayetin hesabını kim verecektir? Bu cinayet ne adına işlenmeye çalışılmaktadır? Demokrasi ve çağdaş eğitim adına, öyle mi?

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet özel yasalarla cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Burada bu yasa olmasın demiyoruz. Olsun ve olmalıdır. Belirteyim ki, benim bir çocuğum ve gelinim de sağlık çalışanıdır.

Ancak okula gidip öğretmene söven, hakaret eden öğrenci ve veliyi cezalandıracak özel yasa var mıdır. Öğretmen her türlü saldırıya karşı korunaksızdır.

Öğretmen diplomalı binlerce gencimiz sokaklarda, İŞ-KUR kuyruklarında. Daha ötesi mülakat kuyruklarında ve sözleşmelilik adı altında parçalanmış aile dramlarında yüzmektedir.

Ama o yatar dediğiniz öğrenci ve veli mahkumu öğretmenler yine de özveriyle öğrencilerini yarına hazırlamaktadırlar.

24 Kasım nutuklarını okuyunuz. 25 Kasım'a gitmeden kaybolup gitmişlerdir. Sadece Sayın Devlet Başkanımızın 3600 katsayı sözüne inandım.

Hz. Peygamber(sav)'in konu ile ilgili sözünü tekrarlayarak yegane çözüm modelini vermek istiyorum: 'İLİM ÖĞRENDİĞİNİZ VE ÖĞRETTİĞİNİZ KİŞİLERE SAYGI GÖSTERİNİZ.'

Öğretmenlerimize sevgi ve saygıyla…[email protected]