Geçen hafta şanssız bir şekilde Sarıyer deplasmanında 2 puan bırakan Yılport Samsunspor'un, şampiyonlukta en büyük rakiplerinden Sarıyer'in Keçiörengücü'ne yenilmesiyle Hacettepespor maçı çok daha önemli hale geldi.
Bu bilinçle sahaya kalede Ahmet, Erhan Kartal, Nuri, Erkam, Canberk, Oğuz, Savaş, Enes İslam, İlyas Kubilay, Bahattin ve Muhammet Beşir ilk onbiri ile çıkan Yılport Samsunspor'da tek hedef maçtan mutlak 3 puan ile ayrılmaktı. İlk on dakika pas yapan, kontrollü bir oyun sergileyen Samsunspor karşısında defans yapan gol yollarını kapatan bir Hacettepespor vardı. Tamamen kapanan rakibi karşısında kilidi açmak için şut denemesi yapan Samsunspor'da 16. dakikada İlyas'ın şutu direkten döndü.
İlk yarı olarak tamamen rakip sahada oynanan maç, adeta tek kaleye döndü. Giderek artan baskımız gol getirmedi. Yılport Samsunspor 40. dakikada Bahattin'le net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarı 0-0 berabere bitti.
İlk yarı olarak rakip sahada oynanan bir oyunda yine geçen haftaki gibi ilk yarı İlyas ve Enes İslam iyi oyun sergiledi. Forvet hattımız ilk yarı çok tutuktu. Özellikle Bahattin biraz bencillik, biraz pozisyonlarda geç kalması, Muhammet Beşir'in hiç varlık gösterememesi gol yollarında sıkıntı meydana getirdi ve ilk yarı baskılı oyun oynamamıza rağmen golle buluşamadık.
İkinci yarıya yine etkili bir oyunla başlayan Yılport Samsunspor, 50. dakikada Erkam Reşmen'le yüzde yüzlük bir gol kaçırdı. Baskıyı daha da artıran Yılport Samsunspor'da, 69. dakikada nihayet gol geldi. Sahanın yıldızı İlyas Kubilay'ın golü ile Yılport Samsunspor 1-0 öne geçti. Golden sonra ataklarını sıklaştıran Yılport Samsunspor Enes İslam'la 85. dakikada Erhan Şentürk'le golleri kaçırarak farkın açılmasına engel oldular. 90+4 uzatma dakikalarında Muhammet Beşir'in yerine oyuna giren Erhan Şentürk, skoru 2-0 yaptı.
Bu haftaki oyunları ile Enes İslam, İlyas Kubilay ,Oğuz ve sonradan oyuna giren Erhan Şentürk dikkat çekti.
Sonuçta iyi, etkili ve baskılı oynadığımız maçı kazanmamız ve 3 puan almamız zirvedeki yerimizi korumamız açısından güzel oldu.