Kurulurken derken kurulmuş.

Hem de ilk mitingini Eyüp'te yaparak.

Fatih Erbakan'ın ifadesine göre babasının kurduğu Refah Partisi SULTANLAR, kendisinin kurduğu YENİDEN REFAH PARTİSİ ise şehzadeler tarafından kurulmuştur.

Fatih Erbakan, meşruiyetini ve gelecekte yapacaklarının referanslarını babasından almaya çalışıyor.

Bize göre çok kötü bir başlangıç oldu.

Osmanlı şehzadesi Osmanlı ruhunun dirilişinden, Erbakan da Ayasofya'yı açacağından söz etmiştir.

Anlayacağınız, Müslümanların yastık altı kalmış bir- iki değeri kalmış. Bu değerleri birilerinin ipoteğinde oradan alıp piyasaya süreceklerdir.

Erbakan ekolü incelendiğinde bu siyasi hareketin üç temel misyona talip olduğunu görüyoruz:

Birincisi, dini öğretmek: Ekol Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi olarak ortaya çıktığında bir çok İslam aliminin bilip de anlatamadığı İslam'ın bütünlüğü ilkesini Türkiye Müslümanlarının gündemine taşımıştır. Ve bu noktada da başarılı olmuştur.

İkincisi siyaseti öğretmek: Bu noktada başarılı olduğu söylenemez. Yapılan bazı stratejik hatalardan ve siyasal eylemlerden bunu anlamaktayız.

Üçüncüsü devleti tanıtmak ve yönetmektir: Bu konuda Erbakan'ın, '35 yıl mücadele verdik, iktidar olduk, devletin yönetilemediğini gördük' ifadeleri, bu kısmın da eksik olduğunu gördük.

Müslümanlar hala rejimin dinamiklerini, döşenmiş koruyucu mayınları bilmiyorlar. Erbakan ekolünün kadrolarının büyük bir kısmı AK PARTİ'nin içinde aynı hataları tekrarlamaya devam etmektedirler.

İtiraf edelim ki, Müslümanlar devleti ve bu devletin dinamiklerini tanımıyorlar.

Yaylalarda yoğun sisli havaya esir olmuş ve yolunu kaybetmiş yaya yolcu gibiyiz. Yol sandığımız yerlerden yürüyoruz fakat, hep aynı yere geliyoruz.

Fatih Erbakan bir sel suyunun bendi olarak ortaya çıktıysa bir şey söylemiyoruz. Değilse, her biri için binler, on binler, yüz binler ve milyonların uğrunda şehit olduğu birkaç değerimiz kalmıştır. Bunları alet etmesin.

Sultan olmaya talip Şehzadeye de bir sözümüz vardır: Osmanlı ruhu, Osmanlının yaptıklarıyla avdet eder. Eyüp Sultan'da kılıç kuşanılmış ama, kılıç Malazgirt'ten, Macaristan'dan ve de Kudüs'ten gelmiştir. Selam ile…[email protected]