Sezona mutlak şampiyonluk parolası ile başlayan Samsunspor geride kalan 14 haftanın sonunda liderin 2 puan gerisinde bulunuyor. Sezon başından bu yana hiç liderliğe yükselemeyen Samsunspor'un şu anda nerede olduğundan ziyade sezon sonu nerede olduğudur. Temennimiz ve isteğimiz şampiyonluk ipini göğüsleyip bir üst lige çıkmasıdır.

Samsunspor geride kalan haftalarda hovardaca kaybettiği puanlarla liderliğe yükselememiş olsa da şansını kaybetmiş değil.

Pazar günü deplasmanda oynayacağı Uşakspor maçını kazanması halinde ilk yarıyı lider bitirmesi için o güne kadar Sakaryaspor puan kaybetmezse deplasmanda bu takımla oynayacağı maçı kazanması gerekecek.

Bunlar şimdilik yapılan erken hesaplar. Önemli olan önümüzde ki Uşakspor maçı. Bu maçla ilgili görüşlerini açıklayan Teknik Direktör Taner Taşkın, 'Üçüncü ligden yeni çıkmış bir ekip. Şu anda ligin en az gol yiyen takımı. Tamamen takım savunmasına önem veren bir takım. Bizim adımıza zor bir maç olacak. Maça iyi hazırlanacağız. Doğru bir oyun planlaması ile bu maçı da geçmek istiyoruz. Utaş Uşakspor'dan alabileceğimiz galibiyet bizi önemli yerlere getirebilir. Şuanda tek hedefimiz Uşakspor. Hedefimiz ilk yarıyı lider bitirmek. Onun için de her rakibimizi yenmek istiyoruz. Herkesi de yenebilecek gücümüz var' diyor. Takım üzerinde tek teknik yetkili olan Taner hoca bu açıklaması ile bazı şeyleri de itiraf etmiş oluyor. Buraya fazla takılmayalım. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır.

Takımımıza Uşak deplasmanında başarı diliyorum. İnşallah bende orada olacağım.

Samsunspor taraftarına değinmeden geçemeyeceğim. Taraftarımız sezon başı kadar maçlara ilgi göstermese de Forza Şirinler'in dönmesi ile tribünler renklenmeye başladı. Yine eskisi gibi tün stadı yönetiyorlar. İçeride alınan Sancaktepe ve Keçiören mağlubiyetlerinin taraftarı tribünden uzaklaştırdığını düşünüyorum.

Yinede en az 10 bin kişi tribünde oluyor. Ancak sahada ki futbolcuya bunu ne kadar hissettirebiliyoruz. Bunu düşünmemiz lazım. Taraftarın çoğunluğunun üst tribünlerde olması rakip takım için adeta bir şans. Düşünün ki 10 bin kişi alt tribünlerde. O zaman daha çok baskı olur, rakip oyuncuya orada olduğunu hissettirirsin.

Hoparlörden gelen ses gibi yukarıdan ne kadar bağırırsan bağır boşuna.

Üst tribünlerde ki taraftar nasıl alt tribünlere çekilir veya onları oraya getirmek için nasıl bir düzenlemeye gidilir diye yönetimin kafa yorması lazım.

Kalın Sağlıcakla...