Ciğerlerimizi yakan helikopter kazası 26 Kasım 2018 'de İstanbul Sancaktepe'de yaşandı UH-1 tipi askeri helikopter saat 10.32'de eğitim uçuşu için Samandra'dan havalandı. Uçuşu tamamlandıktan sonra kalktığı birliğe dönecek olan helikopter, saat 11.00 sıralarında Sancaktepe'de mahalle içine düştü. Helikopter kazasıda şehit düşen cennet kokulu kahraman askerlerimizin isimleri şehitler tepesine kanla yazıldı. Çok şükür şehit haberleri yok derken Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan, Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, U/H Teknisyen Astsubay Çavuş – Emre Vahit Bekli, Piyade Uzman Çavuş Şahin bu defa Türkiye'yi yasa boğan yeni şehit isimleri oldu.

Türkiye'nin mutlu vakitleri şehit haberlerinin azaldığı ve gelmediği vakitlerdir. Çünkü şehit haberleri her defasında Türkiye'yi yangın yerine çeviriyor. Düştüğü ocakları tarifsiz bir acıyla yakıyor… Ne kadar çok şehit haberi alırsak alalım hiç birisine alışamadık, alışmakta istemiyoruz. Bu yüzden şehit haberleri kesilince milletçe rahatlıyoruz. Bu vatanın kolay kurtulmadığını, bu coğrafyada vatanımızın kolay korunmadığını biliyoruz. Bunun için büyük bedeller ödeniyor, büyük bedeller ödüyoruz, kahramanlarımızı kara toprağın kara bağrına birer birer bırakmaya devam ediyoruz. Yani zaman zaman üst üste büyük acılar yaşıyoruz. Hiçbir vatan evladı ne terör, ne de bir kazanın kurbanı olsun istemiyoruz. Bu vatanın cennet kokulu askerleri kolay yetişmiyor. İstanbul Sancaktepe'de helikopter kazasında şehadet şerbeti içen 4 kahraman askerimizde kolay yetişmedi, kolay umut olmadı. Zor bir yolculukta hayatlarını, hayallerini, umutlarını en sevdiklerini geride bırakmaktan çekinmediler. Onlar da askerlik mesleğinin fedakarlık mesleği olduğunu gösteren gerçek kahramanlarımız oldular. Hepsiyle gurur duyduk. Onların sayesinde düşmanlarımızın nefes alamadıklarını, ülkemizin ise huzur içerisinde olduğunu bilmek hepimizi rahatlatıyor. Ama yaşanan ölümlü kazalar canımızı çok acıtıyor. Her şehit cenazesinde bir kez daha kazasız ve terörsüz günlere dua ediyor amin diyoruz.

İstanbul Sancaktepe'de helikopter kazasında şehit düşen 4 asker, 3 şehirde mahşeri kalabalıkla son yolculuklarına uğurlandı. Türkiye sadece kalpleriyle değil, ruhlarıyla da şehit cenazelerindeydi. Şehit acısını anlatabilecek kelimeler yoktu. Yangın yerinde olmak yine kolay değildi. Türk bayrağına sarılı tabutların içerisinde sadece bir kahraman değil yarım kalan hayalleri, umutları da vardı. Acaba hangimiz bunun ne kadar farkında olabildik.40 günlük çocuğunu yetim bırakan şehit babanın hasretini hangi kelime anlatabilir. Bu ülkenin cennet kokulu askerlerinin ödediği bedel gerçekten çok ağır… Şehit Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Şaylan ve şehit Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli Ankara'da Cebeci Askeri Şehitliğinde, Şehit Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever Bursa'da Hamitler Şehitliği'ne, şehit Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan da memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesinde defnedildi. Bu vatanın cennet kokulu güzel askerleri güle güle… Yolunuz açık, ruhunuz şad, mekanınız olsun. Yüce Türk Milletinin başı sağ olsun. Allah hepimize sabır versin. Unutmayın milletçe minnettarız.