Samsunspor, cumartesi günü sahasında oynayacağı Manisaspor maçının ardından Sakarya deplasmanı ile sezonun ilk yarısını tamamlayacak.

Takımımız pazar günü deplasmanda oynadığı Utaş Uşakspor maçını kazanarak zirve yarışından kopmadı. Maç sonu değerlendirmelerde bulunan Taner hoca, "Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısı çok olumluydu. Maalesef girdiğimiz pozisyonları değerlendirememe gibi sıkıntımız var. 3'üncü golü bulamayınca da sıkıntı yaşadık. Utaş Uşakspor kontra atağa çok iyi çıkan bir takım. Yediğimiz bir gol son 7-8 dakikayı panik içinde geçirmemize neden oldu. İyi bir takıma karşı galibiyet aldık. İlerleyen süreçlerde özellikle ikinci devrede oyuncularımızın bunları gole çevireceklerine ben inanıyorum. Biz 15 maçta 33 puan yaparak gerçekten çok ciddi bir iş yaptık ama lig çok enteresan gelişti. Rakiplerimiz enteresan puanlar kazandılar ve bizden bir tık yukarıdalar" açıklamasını yaparken başkan İsmail Uyanık yaptığı açıklamada, "Adım Hıdır, elimizden gelen budur. İnşallah daha iyi oyun ile daha iyi galibiyetler alırız. Son dakikalarda yediğimiz gol biraz moralimizi bozdu ama önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Kısacası bu galibiyet 3 puan alma açısından iyi olsa da takımın maçın sonunu getirememesi ve son dakikalarda rakibe teslim olarak gol yemesi başta Başkan Uyanık olmak üzere izleyen herkesi gelecek adına endişelendirdi. Taner hocada aynı tedirginliği yaşadığı için bitiş düdüğü ile birlikte şükür secdesi yaptı.

Samsunspor şu anda liderin 2 puan gerisinde bulunuyor. Taner Taşkın tarafından sezon başı yapılan açıklamalarda devreyi lider bitirmek istediğini ve bu takımın sezon sonu şampiyonluk yaşayacağını söyledi. Samsunspor devreye girmeden önceki kalan iki maçını kazansa dahi Sarıyer puan kaybetmediği sürece sezonun ilk yarısını lider bitirme şansı yok. Yani Sarıyer'e 2 puanı hediye etmişiz şimdide puan kaybetmesini bekliyoruz.

Bizim hocanın şahsı ile bir sıkıntımız yok. Dersimiz Samsunspor. Şampiyonluk hedefi ile başlanan sezonda küme düşmüş bir takımın taraftarı olarak uyarımızı yapmak zorundayız.

Cumartesi günü oynayacağı Manisaspor maçında Samsunspor'a başarı dilerken birde uyarı yapmak istiyorum. Zaten gereğinden fazla gereksiz puan kaybettik.

Sakın rakibin puan sıralamasında ki yerine bakıp hafife almayın. Futbol ciddiyetsizliği affetmez. Tarih bunun örnekleri ile dolu.

Kalın sağlıcakla.