Türkiye'de 60 milyon seçmenin yarısından fazlası kadındır,

Eşitlikten söz eden partilerimizin bazıları matematiksel kontenjan tanırken bazıları da el yordamı ile kadın adaylarını dağıtmaktadır.

Sonuçta hepsi istismar etmektedir.

Kapı kapı dolaştıranlar da meydanlara çağıranlar da kadınları suiistimal etmektedirler.

Neden mi?

Kadınlar sağlam akıl ve fizik sahibi olup savunduğunuz erkeklerle eşitliğe sahip midirler??

Bendeniz, eşitliği değil, adaleti savunuyorum. Kadın-erkek eşitliğinin savunulduğu toplumlarda kadın ezilmekte ve horlanmaktadır. Böyle yerlerde kadın çoğu kez ticari bir meta olarak değerlendirilmektedir.

Dede Korkut'ta kadın, ' Başım bahtı, evim bahtı' şeklinde kutsanmıştır.

Kadın-erkek eşitliğini savunanlar neden temsilde eşitliğe yanaşmıyorlar?

Temsilde eşitlik gerçekleşmiş olsaydı TBMM de milletvekillerinin yarısından fazlası kadın olması gerekmez miydi?

Kadına kontenjan verenler ya da 'İşte kadın adayımız vardır' dedirtmek için kadın aday gösterenler, kadını ikinci sınıf insan görenlerdir.

Konuya ehliyet açısından bakılmalıdır. Kadın, kadın olduğu için değil, liyakatli olduğu için aday olmalı ve seçilmelidir. Müslümanlar olarak kadının temsil görevine değil, icra şekliyle ilgileniriz. Aynı durum kadının iş ve çalışma hayatına da icra ortamı ve şekli açısından bakarız.

Biz şunu söylüyoruz:

Kadın, çalışma ve iş hayatı ile çeşitli siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerde görev almalıdır.

Ama ondan önce ilahi yükümlülük çerçevesinde o bir anne ve o bir eştir. O'nun yetiştiremediğini hiç kimse yetiştiremez. O'nun anne ve eş olması demek erkeğin boyunduruğu altına ezilmesi anlamına gelmez. Mensubu bulunduğu din, Cenneti ayakları altına sermiş, çocuklar bazında da babaya oranla kendisine üç kat fazla hak vermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk bu konuda şunları söyler: 'Kadınlarımızın genel görevlerde üzerlerine düşen paylardan başka kendileri için en önemli, en hayırlı, en faziletli vazifelerinden biri de iyi anne olmaktır. Kadının en büyük vazifesi analıktır.' İşte bizim davamız da budur: Kadının asli görevini gölgede bırakacak şekilde istismar edilmemesidir. Sevgi ile…

[email protected]