Samsunspor, pazar günü Sakaryaspor ile deplasmanda oynayarak sezonun ilk yarısını tamamlayacak.

Bu öylesine bir maç olmayacak. Kazanan büyük avantaj elde edecek. Haftaya Samsunspor'un 2 puan önünde lider olarak giren Sakaryaspor kazanırsa puan farkını 5'e çıkaracak. Samsunspor kazanırsa ilk yarıyı lider bitirecek. Kısacası kazanan takım şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış olacak. Beraberlik halinde ise Sakaryaspor liderliğini sürdürür ancak Sarıyer maçının sonucuna göre Samsunspor üçüncü sıraya gerileyebilir. Ancak ikinci yarı Sarıyer ve Sakaryaspor ile sahasında oynayacak olan Samsunspor için bu maçta beraberlik de kötü sonuç değil.

Sakaryaspor'da Samsunspor gibi 2 mağlubiyeti olan bir ekip. Onlar da bu iki mağlubiyeti Samsunspor gibi sahasında aldı. Aradaki fark Sakaryaspor son mağlubiyetini 4., Samsunspor'un ise 12. haftada almış olması. İki takımın da deplasmanda mağlubiyeti yok.

Sakaryaspor'u canlı izleme şansımız olmadığı için sadece aldığı sonuçlardan ve daha önce Samsunspor'da forma giyen oyuncuları Dilaver Güçlü üzerinden değerlendirme yapabiliriz. 32 yaşında ki tecrübeli oyuncu Dilaver Güçlü mücadeleci kimliği ile ön plana çıkan isim.

Maddi olarak Samsunspor kadar rahat değiller. En önemli avantajları bu ligi bilmeleri ve taraftarı.

Samsunspor taraftarı da deplasmanlarda takımını yalnız bırakmıyor. Bu sezon gittikleri her statta kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu ve takıma ciddi destek verdi.

Bu tür maçların favorisi olmaz. O gün gününde olan takım maçı kazanır. Bu maçı kayıpsız geçmesi halinde Samsunspor, şampiyonluk yolunda önemli bir adım atar.

Yazımızın başlığında her ne kadar birinci final desem de temennim Samsunspor'un buradan puan yada puanlar ile dönmesi ve şampiyonluk yarışının sezonun son maçına kalmamasıdır. Samsunspor'un kadro kalitesinin de bunu başaracak güçte olduğunu düşünüyorum.

Kalın Sağlıcakla…