Bir zamanlar futbolcu fabrikası olan Samsunspor ne zaman siyasete alet edildi, ne zaman ki birileri tarafından kullanılmaya başlandı, o günden bugüne adım adım dibe vurdu.

Samsun şehrinin en değerli ve en büyük markası olduğunu çözen siyaset, yıllarca meydanlarda Samsunspor'u meze olarak kullandı. Işte böylesi bir dönemin başlaması ile beraber atıklar boyunlara Samsunspor ayağa düştü. Meydanlarda verilen vaatler yıllarca bizleri oyaladı durdu. Yıllarca diyorum çünkü en güzel delil Şanlı Samsunspor'un son 12 yılda sadece bir sezon Süperlig yaşamasıdır. Bazıları Belki iyi niyetliydi ama bazıları isim yapmaya bazıları malına mal katmaya geldi bu kulübe.
Ne zaman ki Samsunspor'un şirketleşmesi gündeme geldi, büyük kesim buna karşı çıktı.
Neden acaba?
Neden Çünkü Her platformda kullandıkları Samsunspor'a ne bir daha yaklaşabilecekler ne de kullanabilecekler di. Fabrikaları zarar ettiğinde müdürünü bir gün tutmayanlar, günden güne eriyen kulüpte kaldıkları her günü kar bildiler.
Tarihimizde ilk kez düştüğümüz 2. Ligde, sezon başı yani kongre öncesi şampiyonluğa oynaya bileceğimiz mi yoksa çığ gibi büyüyen borçlarla Gaziantep Manisa misali yok oluşa sürükleneceğimizi mi düşünüyordunuz?
Evet milyon dolarların döndüğü futbol sektöründe ülkemiz takımlarından 4 büyükler de dahil neredeyse yüzde sekseni ekonomik olarak çöküş içerisinde. İşte bu Pencereden bakarak Samsunspor'un dünya devi bir firma tarafından sahiplenilmesi büyük Samsunspor taraftarı için hayal bile edemeyeceğimiz bir nimettir.
Yılport Holding olarak gerek ülkemizden gerekse Avrupa'dan herhangi bir takımda alabilirlerdi. Tercihin Samsunspor'dan yana yapılması, bu büyük camianın dirilişi için atılan çok önemli bir adımdı.
Çok değerli Yüksel Yıldırım'la sohbet etme imkanı buldum. Kendisi şu an için çok da mutlu değil. 'Bütün kulüpler finansal olarak zor günler geçirirken ben Yılport Samsunspor'un başarısı için maddi imkanlarımı seferber ettim. Sadece başarı istiyorum, kazanırken bile zorlanıyoruz, biz bu olmamalıyız, çok şey istemiyorum sadece beni mutlu etsinler istiyorum' diyor.
Bakınız şu an Grubumuzun lideri Sakaryaspor'un transfer tahtası kapalı. Her sezon başı ve devre arası bizler bunların hesabını yapardık. Şimdi bu hesaplar içerisinde olan takım Liderken, yediği önünde yemediği arkasında olan Yılport Samsunspor değil liderlik, puan olarak arayı açmış, şu an bir üst Lig'in takımını kurma hesapları yapılmalıydı.
Çok değerli Yüksel Yıldırım gereğini yapıyorsa, uzun süre futboldan uzak kaldım diyen efsane başkan İsmail Uyanık tekrar taşın altına gövdesini koymuşsa, o zaman asıl iş, güvenerek kurduğu yönetime onların aldığı futbolculara onların onayladığı teknik ekibe düşüyor. Yılport Samsunspor'u şampiyon yapmak sizlerin boynunun borcu.
Çok şey kaybetmedik zirve yarışı kafa kafaya gidiyor sayılır, devre arası alınacak kararlar yapılacak hamleler Yılport Samsunspor'un sezon sonu yaşayacağı kaderini belirler.