Samsunspor tarihinde ilk kez düştüğü ligde sezonun ilk yarısını tamamladı. Şampiyonluk parolası ile çıktığı yolun yarısını liderin 2 puan gerisinde 3'üncü sırada tamamladı.

İlk yarıyı lider bitirme hesapları tutmadı. Bunun nedenlerine gelecek olursak birçok faktör öne çıkıyor. Birinci faktör olarak son Sakaryaspor maçında yaşandığı için ilk akla gelen hakemler. Daha sonra kenar yönetimi ve bekleneni veremeyen oyuncular.
İlk yarıda hiç penaltı atmayan Samsunspor son maçta kalesinde penaltıdan 2 gol görerek iki kez öne geçtiği maçı kazanamadı. Deplasmanda oynadığı 9 maçta 5 galibiyet 4 beraberlik alan Samsunspor sahasında oynadığı 8 maçın 6'sını kazandı 2'sini kaybetti. İç saha mağlubiyetleri, kenar yönetimin yanlışları ve oyuncuların kişisel hataları da Samsunspor'a puan kaybettirdi.
Samsunspor, Teknik Direktör Taner Taşkın'ın hedefindeki puan ortalamasının üzerine çıksa da rakipleri ondan daha fazla puan topladığı için sezonun ilk yarısını hedeflediği yerde bitiremedi. Burada da önemli olan topladığın puan değil o puanların seni nereye getirdiği gerçeği olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Zirvenin 2 puan gerisinde bulunan Samsunspor, şampiyonluk yolunda rakiplerine göre daha avantajlı. Rakipleri Sakarya ve Sarıyer dahil 9 maçı içerde oynayacak. İdari ve mali olarak sıkıntı yaşamayan Samsunspor'un yapacağı transferler ile kadrosunu güçlendirerek ipi göğüsleyeceğinden şüphem yok.
Samsunspor kadrosunun en önemli eksik noktası istikrarlı pivot bir santraforunun olmaması. Tipik pivot santrafor özelliğinde olmayan Bahattin Köse'nin o bölgede oynatılması ve inişli çıkışlı grafiği, Muhammet Beşir'in ise şu andaki isteksiz haline umut bağlamak Samsunspor'u hedefine taşımaz. Bu bölgeye transfer şart. Şampiyonluğa oynayan ve çok gol pozisyonuna giren bir takım atılan gol sıralamasında 5'inci durumda olmaması gerekir. Ayrıca sezonun ikinci yarısı daha zorlu geçeceği için oyuncuların sakatlıkları ve cezalı duruma düşmeleri göz önüne alınarak savunma ve orta sahada alternatif oyuncular alınmalı.
Doğru planlama ile takımın iskeletini bozmadan yapılacak takviyeler ile şampiyonluk hiç de uzak gözükmüyor.
Sakaryaspor maçının ardından konuşma şansı bulduğum Yüksel Yıldırım beyefendi, Başkan İsmail Uyanık'la görüştüğünü ve Samsunspor'un şampiyon olması için gerekenin yapılacağını belirtti.
Bizler kendisine ve başkana güveniyoruz. Hedef Süper Lig inşallah.
Kalın Sağlıcakla…