Bir şirketin başarılı olması için nitelikli çalışanlara ihtiyacı olduğu hepimiz tarafından bilinen bir durumdur. Kaliteli insanlar ile kaliteli işler yapılabildiği aşikardır.

İşte, futbol takımlarının da başarısı, oyuncu kalitesiyle doğru orantılıdır. Bugün dünyanın en başarılı futbol takımları, en değerli oyunculara sahip olanlardır. Başarıyı belirleyen faktörler arasında iyi bir yönetim, iyi bir strateji, maddi imkanlar ve elbette şansın da payı vardır.

Camia olarak sahip olduklarımızı gözden geçirecek olursak, İyi bir yönetime hatta bu ligin en iyi yönetimine sahibiz. Maddi imkanlar belki de üst liglerde olamayacak kadar mükemmel, ne alacaklımız var, ne icralığımız var, tıkır tıkır ödenen maaş ve eski borçlar ile bu anlamda şampiyonuz. Taraftar zaten rüştünü fazlasıyla ispat etmiş, sevdalısı olduğu takımı asla yalnız bırakmamak konusunda ciddi bir yarışın içerisindeler. Şans ve dış güçlerin oyunları konusunda havalemizi Allah'a yapmış durumdayız. Hak yemenin ve taraf tutmanın günah olduğu bir dinin mensubu olarak da cezanın kim tarafından verileceğine olan inancımız her daim yüreklerimizdeki yerini muhafaza etmektedir. Strateji ise başkanımız ve ekibinin uzmanlık alanı olduğundan, çizilecek yol haritasına dair en ufak bir şüphe taşımamaktayız.

Buraya kadar sanırım her şey doğru ve arzu edildiği şekilde gözükmekte olup, tek eksiğimizin oyuncu kalitesi anlamında karşımıza çıkmakta olduğu ve bununda tüm doğruları yanlışa döndürebilecek kadar önemli bir unsur ihtiva ettiği de bir gerçektir. Oyuncularımıza kalitesiz demek benim haddime ve terbiyeme ters, ancak bilinmelidir ki bazen takım kimyasına, bazen şehre ve ortama bazen de hocayla oluşamayan duygu bağına dayalı eksiklikler bu sporun mayasında vardı ve var olmaya da devam edecektir. Takım ruhu, insanların egolarını ikinci plana atıp takımın başarısı için mücadele etmesiyle elde edilir. Bahane üretmek yerine, yapıcı önlemler almak, çok çalışmak ve bulunduğu yerin hakkını vermek konusunda ciddi adımlar atılmalıdır. Çok pahalı değil, ihtiyacımız olanın tespitini yaparak gerçekleştirilecek transfer ile biz bu ligin misafiri olur, ait olduğumuz lige yolculuğumuza da emin adımlarla devam etmiş oluruz. Takımın amacını kabullenemeyenlerin bu takımda işi yoktur. Davasına sahip çıkmayana o forma ağır gelir. Bilinmelidir ki hiçbir oyuncu diğeriyle aynı değildir ama her oyuncunun da katkısı vazgeçilmezdir. Yeni gelecekler ile var olanların harmanlanmasında en büyük sorumluluk hocamız ve ekibinin olacaktır. Birlikte mücadele etmekten keyif alan, işini aynı zamanda neşe kaynağı haline getiren, formasının ve aldığı paranın hakkını veren bir ekip oluşturmak hocamızın başlıca görevi olmalıdır.

Uğruna bunca fedakarlığın yapıldığı, şehrimizin göz bebeği, hepimizin ortak aşkı olan Samsunspor' umuza ilk yarıda gösterdiği performanstan, taraftarımıza da, içerdeki ve dışardaki maçlarda gösterdiği fedakarlıklarından ötürü teşekkürü bir borç bilirim. Bir teşekkürde Sakaryaspor camiasına; deplasmanda oynadığımız final niteliğindeki maçta, bizlere evimizdeymiş hissini yaşattıkları için.

HERŞEY GÜZEL OLACAK