Sınır komşumuz Suriye'de emperyalist güçlerin bitmesini asla istemediği akıl almaz bir iç savaş devam ederken, ülkemizin bekası için Suriye'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına PKK/YPG'li hainlerin saldırısı da devam ediyor. Bu kalleş saldırılarda şehit verdiğimiz her vatan evladının yarım kalan çok özel bir yaşam öyküsü var. Hepsinin öyküsü yürek yakıyor, can acıtıyor. İşte o yürek yakan can acıtan yaşam öykülerinden birisi de Afrin'de şehit düşen Topçu Üsteğmen Mehmet Ali Kalo'ya ait. Kahraman Üsteğmenimiz Mehmet Ali Kalo, 14 Aralık'ta teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. 2 yıllık evliydi, eşi 7 aylık hamileydi. 25 yaşındaydı. Onlar daha hayatlarının başındaydı. Birçok hayalleri vardı, hepsi yarım kaldı. En kötüsü doğmamış bebekleri öksüz kaldı. Türkiye yandı, yürekler dağlandı.

Bu coğrafyada Türk devleti ve Türk milleti olarak yaşamaya devam etmenin bedeli gerektiğinde şehadet şerbeti içmektir. Bu kime nasip olur önceden bilinmez. Asker olmak demek o bedeli ödemeye en hazır olmak demektir. Teminatı ise askerlik yeminidir. Vatanı için en ağır bedeli ödeyen kahraman askerlerimizden birisi de Topçu Üsteğmen Mehmet Ali Kalo'dur. Mehmet Ali Kalo şehadet şerbeti içene kadar Türkiye'nin tanıdığı bir isim değildir. Ama emir komuta ettiği askerlerinin ve kendi ailesinin gözbebeğidir. Ebubekir ve Gülay Kalo çiftinin vatana emanet ettikleri asker evlatlarıdır. Hamile Yasemin Kalo'nun ise aşkı ve eşidir. Annesinin karnında öksüz kalan 7 aylık Kalo bebeğin hiç görmediği şehit babasıdır. Ülkemizde huzur olsun, emperyalist güçler ülkemize, sınırlarımıza ve Türk milletine zarar veremesin diye bedel ödeyenler sayesinde bu vatan ve bu millet kurtuluyor. Hem Şehit Topçu Üsteğmen Mehmet Ali Kalo'ya hem de annesinin karnında öksüz kalan Kalo bebeğe çok şey borçluyuz. Siz hiç daha doğmadan anne karnı da iken anne ve babanızla yan yana fotoğraf çektirdiniz mi? Anne karnında öksüz kalan Kalo bebek şehit olan babası ile ilk ve son fotoğrafını acı bir anı olarak yüreklerimize çiviledi. Acaba o fotoğrafa bakıp canı yanmayan, PKK/YPG'ye lanet okumayan kaldı mı? Anne karnında Kalo bebeği öksüz bırakanlar, Topçu Üsteğmen Mehmet Ali Kalo'yu hayalleriyle birlikte yaşamdan koparanlar ne kazandılar? İnsanlığı katledenlerin kazançları yoktur. Onlar eninde sonunda her şeylerini kaybedecek olanlardır. Kimse kendisini kandırmasın bu yolun sonu hüsrandır. Kurda kuşa yem olacak olanlar haince, kalleşçe saldırabilir ama asla kazanamaz. Şehidin doğmamış bebeği ile ilk ve son fotoğrafı merhametsiz yüreklere merhamet, hainlere korku olsun. Niye bu hainlik niye bu kalleşlik? Huzurdan, barıştan, kardeşlikten, insanlıktan rahatsızlık duyanlara lanet olsun.

Bir insanın vatanı, milleti, bayrağı ve namusu için ödeyebileceği en ağır bedeli seve seve ödeyen kahraman askerimiz Topçu Üsteğmen Mehmet Ali Kalo ülkemizin ve Türk milletinin gurur kaynağıdır. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Işıklar içerisinde rahat uyusun. Onun ve öksüz bebeğinin hepimizde hakkı var. Unutanın ve ihanet edenin kanı kurusun.