'Suya düşen bir karanfilse yüreğin,

bırak kendini ırmağın türküsüne gülüm

vursun seni o taştan bu taşa

o çağlayandan bu çağlayana.'

Hacettepe Üniversitesi'nde edebiyat söyleşisi düzenleyen şair Ahmet Telli,bir grup öğrenci tarafından, "Hacettepe sana mezar olacak" sözleriyle tehdit edildi.

'karda izler bırakıyorum avcılar peşime düşsün'

ODTÜ'de de seçimlere kadar bütün etkinlikler (panel, konferans, sohbet, vb…) yasaklanmış!..

'dudaklarımı kanatırcasına ısırıyorum günlerdir'

Ülkemizde iki yüze yakın devlet ve özel üniversite olmasına rağmen, uluslararası bilim liginde sonlardayız. Dünyada ilk beş yüze girebilen bir iki üniversitemiz ancak var ya da yok....

Bütün üniversitelerin rektörlerini atayan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçenlerde bir etkinlikte neden biz bilimde geri durumdayız, diye soruyordu.

Yıllardır üniversitelerdeki akademik kadrolara atamalar FETÖ' nün tekelinde gerçekleşiyor; sorular yandaşlara veriliyor, yapılan sınavlarda onların kazanması ve yükselmesi, muhalif olanların ise ayağının kaydırılması sağlanıyordu. Bunların bilimle uzaktan yakından alakası yoktu. Amaç, o mevkileri işgal etmek ve oralardan kendi istedikleri kadroları yetiştirmekti. Bu amaçlarını -bütün devlet kurumlarında olduğu gibi üniversitelerde de-15 Temmuz'a kadar sürdürdüler. Bunlar, gerçek bilim insanları değildi. Yalnız, onların üniversiteyle ilişkileri kesilirken ,bir bahaneyle, muhalif olduğu düşünülen 1500 kadar akademisyenin de bu arada işine son verildi. Üniversitelerde 'muhalif temizlik' yapıldı!.. Olan akademiye oldu. FETÖ'nün iyice tahrip ettiği üniversiteler, ikinci defa iktidar eliyle de bilim insanı açısından yoksullaştırıldı…

Bugün, yüksek lise dahi denilemeyecek, çoğunda yetişmiş akademisyen bulunmayan üniversiteler, bu durumda değil bilim üretmek, nitelikli eğitim dahi verecek durumda değildirler. Yazının başında verdiğimiz iki örnek, üniversitelerimizin içinde bulunduğu içler acısı durumu göstermesi açısından yeter de artar bile! Yazık, çok yazık!..

Ama, yine de

'belli ki dağların, denizlerin ve göllerin üzerinden

sıyrılıp gelmektedir seher .

belli ki yakındır doğayı ve hayatı sarsacak saat 'diyen şair Ahmet Telli ile birlikte umudumuzu hala koruyoruz...