Bir sigorta firmasının sloganı olan ve aynı zamanda yazının başlığını taşıyan bu cümle bize çok şey anlatıyor. Birinci sanayi devrimi ile birlikte üretim bantlarının kurulması ve seri üretime geçilmesi ile birlikte insanoğlu kendi içinde acaba dünyanın sonu mu geliyor veya işsizlik oranı artacak mı gibi duyguları ve beraberinde de korkusunu yaşadı.

Otomasyon teknolojilerinin gelişmesi ile beraber insanoğlu bir kez daha bu korkuyu bu kez derinden yaşadı. İnternetin hayatımıza girmesi ile beraber insanoğlu yaşadığı korkuları daha derinden hissetmeye başladı. Her üç aşamada da yaşantımıza yeni meslekler girdi.

5 yıl öncesine kadar sosyal medya uzmanlığı diye bir meslek olabileceği aklınıza geliyor muydu? Ama bugün birçok şirket sosyal medya uzmanı arar hale geldi. Uygulamaların ve internetin her yerde kullanılıyor olması beraberinde yeni mesleklerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Üretim artık daha teknolojik ve hatasız halde üretilir hale geldi. Bunun ötesinde ne olabilir derken karşımıza önceleri makineler arası iletişim şeklinde hayatımıza giren ve şimdilerde ise her şeyin interneti olarak adlandırdığımız gelişmeler hayatımızı daha da değiştirecek. Kullandığımız akıllı telefonlar aracılığı ile artık birçok veriyi işletmeler daha kola elde edebilir hale gelmiş durumda.

İster android işletim sistemi olsun isterse ios işletim sistemi olsun herkesin telefonunda adım sayar veya bir sağlıklı yaşam ile ilgili mutlaka bir uygulama vardır. İşte bu uygulama sayesinde günlük verilerinizi aile hekiminiz ile paylaşıldığını düşünmenizi rica ediyorum. Benzer şekilde evden buzdolabından size 'dolapta yarım litre süt kaldı. Süt almak ister misin? X markette indirimde imiş. En kısa yol da… Caddesinden geçerek 5 dakika sonra orada olabilirsin' şeklinde sizi yönlendirdiğini düşünün.

Bunların hiçbirisi uzak değil. Bunları yakın gelecekte hep beraber yaşayacağız. İşletmelerin bu durumun farkında olması ve bu doğrultuda da kendi dijital alt yapılarını da hazırlaması gerekli.

Bunun için ise işletmenin en üst kademesinden başlayarak en alt kademesine kadar herkesin bu dönüşümü anlayacak ve algılayacak kapasiteye sahip olması zorunlu. Aksi halde işletmelerin çağı yakalaması ve kar elde etmesi çok zor olacak.

Gelecek hızlı geliyor. Hazır mısınız?