Sezonun ilk yarısı geride kaldı ve Samsunspor devreyi liderin 2 puan gerisinde 3'ünü sırada bitirdi.
Sezona yepyeni bir anlayış ve yeni yönetimle başlayan Samsunspor ilk yarı sonunda ki hedefine puan olarak ulaşsa da sıralama olarak ulaşamadı.
Yılport destekli İsmail Uyanık yönetimi eksikleri görerek devre arasına girilir girilmez hemen müdahale etmek için çalışmalara başladı. Hatta devrenin bitmesine 2-3 hafta kala ilk transferi de gerçekleştirdiler. Bu transfer sol kanat oyuncusu Onur Eriş. Ardından Hatayspor'un orta sahasında oynayan Yılmaz Özeren ve Erbaaspor'un kalecisi Nurullah Aslan ile anlaşma sağlandı.
Samsunspor'un ilk devre oynadığı maçlara baktığımız zaman orta sahanın alternatifsiz olduğu ve sakatlık ve cezalı durumlar nedeni ile mevcut oyunculardan birinin oynamadığı hallerde sıkıntı yaşadığını görüyorduk. Yılmaz Özeren bu açığı fazlasıyla karşılayacak bir oyuncu ve orta sahaya rekabette getirecek.
Takımda üçüncü kaleci pozisyonunda genç bir kaleci vardı. Nurullah'ın gelmesi buradaki soru işaretlerini çözdü. Onur Eriş ise genç, yetenekli ve gelecek vaat eden bir oyuncu. Onunda katkı sağlayacağına kuşkumuz yok.
Takımda stoper mevkisin de sakatlanan Ercan Yazıcı'ın yerini dolduracak bir oyuncuya ve forvet hattında taraftarın beklentisini karşılayacak düzeyde bir santrafora ihtiyaç var. Stoper arayışlarının sürdüğünü, forvet hattı için ise transferin son günlerinin beklendiği ve doğru isimlerin Samsunspor'a kazandırılacağını düşünüyorum.
İdari yapılanmada takımın geleceğinin altyapısını hazırlayan Başkan İsmail Uyanık ve ekibinin bu eksikleri görmediklerini düşünmek yanlış olur. Hatta çok daha ileri düzeyde çalışma yaptıklarını biliyorum.
Samsunspor ikinci yarının hazırlıklarına Samsun'da başladı ve Antalya Kampı ile sürdürecek. Deplasmanda oynayacağı Amed maçının ardında 27 Ocak 2019 Pazar günüde sahasında Gümüşhanespor ile oynayacak.
İkinci yarı zor ve telafisi olmayan maçlar oynanacak. Burada yönetim, teknik ekip, futbolcular ve taraftara büyük görev düşüyor. Şimdiden yapılacak çalışmalar ile daha çok taraftarın stadyumda yerini almasını ve takıma nasıl daha çok destek verilebilir bunun sağlanması için gayret sarf edilmelidir.
Yılport destekli İsmail Uyanık yönetiminde ki Samsunspor, son yıllarda görmediği kadar çok imkana sahip. Transfer tahtası açıkmı, kapalı mı? Transfer yapılacak mı? Bu gibi soruların sorulmadığı bir kulüp durumunda. Sadece altyapıya yapılan yatırım geçen yıllarda A Takıma yapılmadı diyebiliriz.
Samsun ve Samsunspor taraftarı bu durumu iyi değerlendirmeli ve takımına daha çok destek vererek şampiyonluğunda pay sahibi olmalıdır. Taraftar demişken son günlerde Samsun'un futbol şehri olmadığını söyleyen o şahsı da daha çok kıskandıralım.
Kalın Sağlıcakla…