İlk bakışta garip bir başlık olarak görülebilir.

Mahkum ve cezaevi ilişkisini hatırlatır bir başlık olmuş belki.

Biraz da öyledir.

İsteğe bağlı da olsa hasta hastaneye mecbur ve mahkumdur.

Müthiş bir sancı ile kıvrandığımızda aklımıza ilk gelen hastanelerin acil servisleridir. Gerekli tahliller yapıldıktan sonra orada bulunan herhangi bir bölümün doktorlarından biri hastaya sahip çıkarak ilgili servise gönderir.

Tabii ki serviste yer varsa…

Bazen hasta, bir-iki-üç gün acilde bekletilerek serviste yer bulunmadığı için evine ya da başka bir hastaneye gönderilir.

Bu, son derece zor bir durumdur.

Biz, OMÜ Tıp Fakültesi hastanesinden söz ediyoruz.

Görünürde yapılacak bir şey yok.

Örneğin; aciliyeti olan hastamız bir gece hastanenin acil servisinde, bir- iki gece acilin gözlem odasında ve bir –iki gece de acilin yoğun bakımında kaldıktan sonra ancak serviste yer bulabilmiştir.

Acilde kaldığımız süre içinde sağlık personeli gerçekten ilgilenmişlerdir. Acildeki hocalardan hemşire ve diğer personele kadar hepsinin ellerinden geldiğince görevlerini yaptıklarına tanık olduk.

Onlara şükran borçluyuz ve babamıza haklarını helal etmelerini isteriz.

OMÜ Acil servisi için bir şey istemek için yazıyoruz:

OMÜ Acil Servisi üniversiteyi fiziki mekan itibarıyla yeterince temsil edemiyor.

Çünkü burası bir bölge hastanesidir. Yalnız Samsun ve ilçelerini değil, çevre illere de hitap etmektedir. Bu nedenledir ki, söz konusu bölgelere hitap edecek şekle getirilmesinin gerekliliğine inanıyoruz.

OMÜ'nün tarihi birikimine ve hitap ettiği bölgelere yaraşır ve yakışır bir ACİL servis inşa etmek kimin görevi ise görevini yapmasının gereğine inanıyoruz.

Bu bir zarurettir

Selam ve sevgi ile…[email protected]

.