Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel Ankara'da Çankaya Üniversitesindeki odasında 2 Ocak 2018 'de Hukuk Fakültesi 4 sınıf öğrencisi tarafından önce 10 yerinden bıçaklanarak sonrada silahla vurularak öldürüldü. Ceren hoca katili olan öğrencisini kopya çekerken yakalamış bununla ilgili yapılması gerekeni yapmış, tutanak tutmuştu. Bundan daha normal bir şey olabilir miydi? Hukuk fakültesi 4. sınıfa gelmiş bir öğrencinin hakim, savcı, avukat adayı olduğunu düşünürsek, kopya çekmesine göz mü yumulsaydı? Ceren hoca doğru olanı yapmış not hırsızlığına göz yummamıştır. Bu yüzden de öğrencisi H.İ.H tarafından çok vahşice katledilmiştir. Hukuk Fakültesi öğrencisi H.İ.H ilk ifadesinde Ceren Hocayı öldürdüğünü kabul etmiştir. Hak etmediği bir saldırı sonucu öğrencisi tarafından öldürülen Ceren Damar'ın eşi Levent Şenel'in de üzerine basa basa söylediği gibi o hoca eğitim şehididir. Bu konuda yasalar ne der bilmiyorum ama bir şehit yakını olarak insanlığım ve vicdanım 'Ceren hoca eğitim şehididir 'diyor.

Ceren hoca bir eğitimcinin yapması gerektiğini yaparak öğrencisinin kopya çekmesine göz yummamıştır. Hak etmediği bir yolla not almaya çalışan bir üniversite öğrencisi yakalanınca utanması gerekirken ne acıdır ki sırf bu nedenle hocasını öldürmüştür. Öyle ki cinayetin failinin Hukuk Fakültesi 4 sınıf öğrencisi olması gerçekten çok düşündürücü ve üzücü bir durumdur. İnsan olmayı beceremeyenlerin en kolay yaptığı şey kendileri haksız oldukları halde kendilerini haklı görüp cinayet işlemeleridir. Bir öğretmeni sadece işini yaptığı için hayattan koparmak sağlıklı ruh hali değildir. Böyle insanların hiç hak etmedikleri şekilde tesadüfen önemli yerlere gelmesi ise tüm topluma çok daha fazla zarar verebilmektedir. Öğretmenlerimize minnettar olacağımız yerde saldırmayı marifet sayıyorsak vay halimize. Ceren hoca kopya çekilmesine göz yummadı. Çünkü o bir eğitimciydi, kim neyi hak ediyorsa o notu almalıydı. Not hırsızlığı yaparak sınıf geçmeyi, okul bitirmeyi yanlış buluyordu, çünkü yanlıştı. Kopya çeken öğrenci yakalandığında sonuçlarına katlanmalıydı. Öğrenci olup kopya çekmeyen var mı diyebilirsiniz? Kopya çekende yakalandığında sıfır alacağını ya da disipline verileceğini bilir. Kopya çeken kişi bir Hukuk Fakültesi öğrencisi ise bunun karşılığını da herkesten çok daha iyi bilmek zorundadır. Ceren hoca hiç hak etmediği bir şekilde saldırıya uğradı ve yaşamdan koparıldı. Ailesi ve yakınları için gerçekten zor bir durum. Genç bir hocanın çok çirkin bir saldırı sonucunda öldürülmesi asla kabul edilemez. Bu cinayet bütün toplumu düşündürmelidir. Bu vahşeti, bu saldırganlığı içimize sindirmemeliyiz.

Genç akademisyen Ceren Damar Şenel'in Çankaya Üniversitesindeki odasında bir öğrencisi tarafından öldürülmesi her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez bir olaydır. Çok vahşice işlenen bu cinayette yaşamını yitiren genç akademisyen Ceren Damar Şenel sadece Ankara'daki Çankaya Üniversitesinin değil, Türkiye'nin ve Hukukun eğitim şehididir. Hukukun üstünlüğünü bilmeyen, yaşam hakkına saygısı olmayan bir hukuk öğrencisi 94 doğumlu iki aylık evli hocasını ne acıdır ki canice katletmiştir. Hiç bir öğrencimize saldırgan olmak yakışmıyor. Bütün öğrenciler, bütün insanlar hukukun üstünlüğüne saygı duymalı Ceren hocayı anlamalıdır. Genç Akademisyen Ceren Damar Şenel 'in bir eğitim şehidi olduğu sadece vicdanen değil, yasalarla da kabul edilmeli ve asla unutulmamalıdır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına Allah sabır versin.