Su topu! Bu da ne alaka? Dediğinizi duyar gibiyim. Gerek aldığı sonuçlarla, gerekse ülke çapında gösterilen ilgi fukaralığıyla bizlerden çok uzak ama 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke adına da yaşanan en utanç verici sonuçların alındığı branş olarak karşımıza çıkmaktadır.
Denize kıyısı olan, tesis açısından da gerçekten imrenilen bir konumda olan Samsun'umuzun yüzmede gösterdiği büyük çıkışa şahit olan , spor sevdalısı bir yönetici ile gönüllü birkaç antrenörün bu branşa yakınlık duyması ile başladı herşey.
Eldeki imkanlar ile sayısal potansiyel masaya yatırıldı ve izlenecek yol haritası konusunda yoğun istiareler sonucunda düğmeye basmak artık kaçınılmaz olmuştu. Bahçeşehir Koleji Bölge koordinatörü Sayın Savaş BOYAR, Yıldız Su Sporları Kulübü Antrenörü Salih YILDIZ hocam ve ekibi, ülke adına bir eksikliği ,bu güzide şehrin evlatları olarak tamamlama konusunda karar aldı ve ivedi olarak hizmete soyundular. Bizlerde bu anlamda üzerimize düşeni yerine getirmek adına elimizden geleni yapmak hususunda terimizi son damlasına kadar akıtmaya hazırız.
Sporun her türlüsü, genç nüfusumuz adına en büyük tehlike olan ,uyuşturucu, terör ve şiddete yönelik kutuplaşmanın önlenebileceği rehabilitasyon unsurlarındandır. Gençlerimiz, deneyimli antrenörler nezaretinde ve Avrupa standartlarına sahip tesislerde hem fiziki hem de mental anlamda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak, başarılı bir birey olarak vatanına milletine ve ailesine faydalı bir nesil olarak yaşamına devam edebileceklerdir.
Şehir için çok yeni hatta bir ilk olacak olan Su Topu branşı için, geçmişinde yüzme sporu ile ilgilenmiş, halen yüzmekte olan ve alternatif bir spor dalı arayışında olup adres sıkıntısı çeken tüm Samsun'lu kardeşlerimizi bu camianın içinde olmaları konusunda şiddetle ısrar ediyorum. Bu şehrin potansiyelini bilen birisi olarak, ben gençlerimize güveniyor ve bu işin de üstesinden geleceklerine can-ı gönülden inanıyorum.

Biz istersek yaparız, bundan önce yaptık yine yaparız. Havuzlarda buluşmak üzere.