Yollar sonsuz yollar, sonsuzluğa uzanan yollar. Yolcular taşır kimi yeni gelen kimi giden. Yollar kah birleşir kah ayrılır ve yolcular kimi zaman ayrılır kimi zaman buluşur. Ayrılmanın hüznünü kavuşmanın umudu hafifletir.

Gelmek ne kadar haksa ve doğalsa gitmek de bir o kadar hak ve bir o kadar doğaldır. Önemli olan gelenin 'hoş geldin' denilerek karşılanması gidenin de hüzünle uğurlanması ama hoşlukla gitmesidir.

19'uncu asır divan edebiyatının bercestelerinden birinde şair 'Yadında mı dünyaya geldiğin zaman/ Sen ağlarken gülüyordu alem/ Öyle bir ömür sür ki mevtin olsun/ Sana hande, aleme matem' der. Gerçi burada anlattığı ayrılık çok başka bir ayrılıktır ama yol arkadaşlıklarında görülen beraberlikler ve yine sıkça görülen kaçınılmaz ayrılıklar içinde uyarlanabilir. Öyle bir arkadaşlık ki hep hayırlı anılsın ve öyle bir ayrılık ki hep hüzünle hatırlansın.

Yeni yapılanmaların kaçınılmaz sonucudur bu ayrılıklar ve bu beraberlikler. Haber Medya Grubu olarak bir süreden beri büyük bir yenilenmenin ve yeniden yapılanmanın içindeyiz. Bu çerçevede giden arkadaşlarımız oluyor, gelen arkadaşlarımız oluyor. Dinamik bir sektörün kaçınılmazıdır bu. Hele de sürekli gelişme ve büyüme söz konusu ise.

Borsan Grubun on dört yıl önce Haber Gazetesi ile başlayan medya yolculuğu bugün uydudan yayın yapan ve dünyanın her tarafından izlenen televizyonu, radyosu, dergisi, internet gazetesi ve sosyal medya yapılanmalarıyla genişleyerek devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek inşallah.

Yollar bizden son günlerde dört arkadaşımızı aldı götürdü. Bir eski emektarımızı, bir eski yöneticimizi ve bir deneyimli ve bir de yeni iki genç ismi bize getirdi. Sevgili Onur Nurdemir'e, Barış Budanoğlu, Zeki Temur ve Lale Üstündağ'a yeni hayatlarında başarılar diliyorum. Eminim burada olduğu gibi bundan sonraki hayatlarında da çok başarılı olacaklardır.

Bayram Ok, bu camianın yakından tanıdığı deneyim bir gazeteciydi. Bir ara meslekten de kopmuştu. Sağ olsun, kırmadı ve bizimle birlikte gazeteciliğe geri döndü. Erdinç Yılmaz, OMÜ İletişimi yeni bitirmiş bir gençti, bizimle başladı mesleğe ve hepimizin hem sevgisini hem de takdirini kazandı. İleride çok büyük haberlere imza atacağından şüphem yok. Erdal Moral da ailemize katılan tecrübeli isimler arasında yer almakta olup deneyimleriyle bizlere değerli katkılarının olacağına kanaatimizin yüksek olduğu bir arkadaşımızdır.

Ve kaptan köşkünün yeni konuğu, benim on sekiz yıl önce tanıdığım ve birlikte bir hayli yol yürüdüğüm, bu gazetede de bir hayli emeği ve imzası olan bir isim Erdem Erol. Ara verdiği köşe yazılarına benim genel yayın yönetmenliğimle birlikte yeniden başlamıştı. Dün itibariyle yeniden yuvaya döndü ve kaptan köşküne çıktı, gazetenin yazı işleri müdürü oldu.

Sana yürekten hoş geldin diyorum Sevgili Erdem. Haber merkezi, spor servisi, görsel servis ve internet medyasındaki genç arkadaşlarla yürüyeceğiniz yolda hepinize sonsuz başarılar diliyorum.