Sayılı gündür çabuk gelir, çabuk geçer. Yeter ki sabredelim. Dört yıl dokuz ay on bir gün gelip geçti de iki ay yirmi gün mü geçemeyecek. Geçer, geçer de kimi hayalleri yıkar geçer, kimi kurnaz hesapları alt üst eder de geçer.

Bir hatta iki aydır yalan yanlış haberler havada uçuşuyor. Yalanın cazibesine kapılanların ya da o yalanı uyduranların etkisiyle çoğu kimse de en akla ziyan senaryolara gerçekmiş gibi yaklaşıyor. Sadece kendisi inansa neyse ama o yalana başkalarının da inanması için olağanüstü çaba harcıyor ve yalanın yanlışın toz dumanında gerçekler görünmez oluyor.

Biz Mustafa Demir'in 'büyükşehir adaylığını' resmi açıklamadan beş gün önce duyurduğumuz da kıyametler kopmuştu. Neredeyse bizi topa tutacaklardı. Kendileri bir takım ince kumpasların deryasında kürek çekerken hakikatin peşinde koşan bizi kumpas kurmakla suçluyorlardı. Sustuk, kendinden ve haberinden emin insanların vakarıyla bekledik. Evet, sadece bekledik ve beş gün sonra yapılan resmi açıklama yalanın ya da yanlışın değirmenine su taşıyanların suratına bir şamar gibi indi.

En geç önümüzdeki hafta içinde Cumhur İttifakının tüm adayları açıklanacak. Siz bakmayınız 'ben benim istediğim aday olmazsa oy vermem' diyenlere. Her seçimde yaşanır isyan ama her seçim sabahı yatışır tüm itirazlar ve 'başka oy verilecek var mı ki?' sorusunun himayesinde herkes yine daha önce kime oy vermişse o partiye ya da ittifaka oyunu verir.

Açıklanan adayın en hızlı taraftarı da açıklanmadan önce ona en şiddetli karşı olanlar arasında çıkar çoğunlukla. O karşıtlığını unutturmak için herkesten fazla gayret göstermek hatta kraldan fazla kralcı olmak durumdadırlar. 'Kral öldü yaşasın kral' sözü Batıya hastır ama Şarkta da geçerlidir.

Kendisini Cumhur İttifakının politikasına göre şekillendirme konumundaki Millet İttifak'ının netleşmesi biraz daha zaman alır. Bu ittifakta hala ilçeler paylaşılabilmiş değil. Bunda henüz büyükşehir adayının belirlenememiş olmasının da etkisi vardır. Bu ittifakta üç aday adayı öne çıkıyor. İzzet Altuntaş kendisi çekildi, hızlı bir giriş yapan Hacı Eyüp Güler'in son zamanlar da adı pek duyulmuyor. Adı hala konuşuluyor olmakla birlikte Hayati Tekin'in ortak aday olmasına ya partisi tarafından izin verilmeyeceği ya da 'yaptığı araştırmalar ve hesaplar' sonunda kendisinin aday olmayacağı konuşuluyor. İkisi de makul söylemler ve ikisinin de doğru olma ihtimali çok yüksek.

Millet İttifakı'nda geriye üç aday kalıyor: Dr. Ferhat Günaydın, eski milletvekili Mehmet Çakar ve genç siyasetçi Alper Aydemir. Ferhat Günaydın dost sohbetlerinde aday adayı olduğunu söylüyor ama henüz toplumun karşısına çıkmışlığı yok. Mehmet Çakar kendisinden emin. Taraftarları 'yüzde doksan tamam' kanısındalar. Bir taraftan kendisi için çalışırken diğer taraftan da alt kadroları oluşturma gayretinde.

Siyasetin yeni yüzü Alper Aydemir'in referansı Ömer Süslü, dolayısıyla il teşkilatı ve Ömer Süslü'nün Ankara bağlantıları.

Başta dedik ya, bu da gelir bu da geçer. Gelir de geçer de, ama nasıl gelir, nasıl geçer? İşte soru bu. Cevabını almak için fazla beklemeyeceğiz. Biraz sabır lütfen…