Kentler, yaşayan medeniyetlerin somut örnekleridir.

Kentler, kendilerini inşa eden medeniyetin izlerini taşırlar. Dün olduğu gibi bugün de kentleri belediyeler inşa ederler.

Cumhuriyet döneminde daha düne kadar belediyeler topladıkları vergilerle, ya da merkezi hükümetten aldıkları yatırım ve paylarla ayakta durmaya çalışmaktaydılar.

Belediyeler yol yapan, kaldırım döşeyen, kanalizasyon yapan ve su getiren hizmet kurumlarıydı.

Gelenekselleşen bu hizmet anlayışı Refah Partili Belediye Başkanları tarafından yıkılmış, yerine SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışı getirilmişti.

Sosyal belediyeciliğin en önemli özelliği, adı üzerinde halkın ilgi ve hatta ihtiyaç duyduğu konulara yönelik üretim ve hizmet vermekti.

Bu anlayış AK PARTİ'li belediyeler tarafından oldukça benimsenerek ziyafetlere dönüştürülmüştür.

AK PARETİLİ belediyeler yasal ve psikolojik dayanaklarına rağmen yeni bir kent anlayışı ortaya koyamadılar. Sayın Devlet Başkanımızın bir takım örnek özlem ve temennileriyle bazı belediyelerin taklidi bazı teşebbüsleri olmuştur.

Bu teşebbüsler gerçekçi olmadığı gibi başarılı da değillerdir.

Konu ve amaç, geçmişe ait bir mimari üslubu günümüze taşımak değildir. Amaç, geçmişle bağlarını koparmaksızın büyük bir medeniyetin devamı olduğunu hatırlatacak inşa felsefesini ortaya koymaktır. Çünkü burada söz konusu olan geçmişin beton ya da taş yığınlarını günümüze taşımak değil, parçalanmaya ve yok edilmeye çalışılan bir medeniyeti soyut ve somut anlamda diriltmektir. Medeniyetimizin çağdaş formlarını üretmektir.

İşte bu çağdaş formlar, medeniyetimizin habercileri olacaklardır.

AK PARTİLİ belediyelerden bunu bekliyoruz.

Kalıcı bir ruhu diriltecek medeniyetimizin formlarını bekliyoruz. Medeniyetimizin ön gördüğü imar planlarını ve yapılaşmalarını ortaya koymalıdırlar.

Herkes yol, kanalizasyon ve kaldırım yapar, su getirir, çöpleri toplar, sokakları süpürür, Halk Eğitimi Müdürlüğü ile anlaşarak çeşitli kurslar açar.

Bunlar rutin hale gelmiş ve bayatlamış işlerdir. Mevlana'nın ifadesiyle, 'YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM, CANCAĞIZIM' 21. Yüz yılda eskiler yetmiyor. Yeni medeniyet diyorsak, bu yeni medeniyetin yeni kentleri olmalıdır. ' Eski tas, eski hamama' devam edeceksek hangi partiden olursak olalım hiç kimse zahmet buyurmasın. Selam ve sevgi ile… gencmedya55@@hotmail.com