Haftalardır bu köşeden faaliyetlerinin duyurusunu yapmakta olduğum Samsun Sinema Topluluğu'ndan bahsetmek istiyorum size bu hafta. Benim de üyesi olduğum bu topluluğu önemseme ve sizlere duyurmaya çabalama nedenim, bu kentin bu tür gruplara ihtiyacının olduğuna kesinkes inanmam.

Topluluk bir seneyi aşkın bir süredir faaliyetlerine devam ediyor. Amacımız, rafine bir seyirci kitlesi oluşturmak. Bunun için seçme filmlerden oluşan gösterimlerimizi yapıyor, filmin ardından tartışmalar, sohbetler yapıyoruz. Bunun haricinde ayda bir gerçekleştirdiğimiz kültür buluşmalarında birer sunum gerçekleştiriyoruz. Bu sunumlar sinema içi ya da dışı konulardan oluşabiliyor. Kendi sunumlarımızın haricinde dışarıdaki taleplere de yanıt veriyoruz. Örneğin ayda bir Atatürk Kültür Vakfı'nda film gösterimi ve tartışma gerçekleştiriyoruz. Seminerler düzenliyoruz. Bütün bu faaliyetler ücretsiz gerçekleştiriliyor. Çalışanlarımız, sunum yapanlar, filmleri hazırlayanlar, seminerleri sunanlar, bu eylemleri ücretsiz gerçekleştiriyorlar.

Dediğim gibi bu tür oluşumlara Samsun'un şiddetle ihtiyacı var. Farklı dallarda kültürel gruplar, felsefe grupları, tarih grupları, bilimsel olan ve olmayan, ama neticede toplumda medenice tartışma olgusunu yerleştirecek, onu üretmeye itecek bu grupların daha da çoğalması dileğiyle…

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, İlksen Başarır'ın yönettiği, Oscar, Bafta ve Cannes'da William Hurt'e En iyi Erkek Oyuncu ödülleri kazandıran, 2009 tarihli Başka Dilde Aşk. 16 Ocak Çarşamba akşamı, 19.30'da. Güven Soner arkadaşımız sunacak. Filme Altı Nokta Körler Derneği'nden arkadaşlar da gelecek. Onlara özel olarak betimlemeli gösterim yapacağız. Filmden sonra söyleşi var.

Sevgiyle, sanatla kalın…