İnsan ömür denilen süreci, doğar, büyür belirli kurallar dahilinde birlikte olmaktan hoşlandığı ve hatta vazgeçemediği kişiler ile yaşayarak, kaçınılmaz sona doğru yaklaşır ve günü geldiğinde hayat çizgisini sonlandırır. Yaşamdan geriye kalanlar, yaşanılan güzel günlere dair anılarımızdır.

Futbol hayat çizgisinin sonuna geldiğinde bize de Kraldan kalan tek şey; futbol adına yaşattığı güzel anılardır.

15 yaşlarında sırtına geçirdiği Atatürk armalı formayı, 1999- 2000 Futbol sezonunun GOL KRALI unvanıyla gittiği ve Süper Kupayı kaldırdığı Galatasaray deneyiminden sonra , onca cazip !!! teklife rağmen başka takım oyuncusu olmadan gururla taşımış ve o forma altında 188 gole imza atarak Türkiye liglerinin en çok gol atan 7. oyuncusu olarak tarihe geçen ve 2002 yılında imzaladığı, 5+1 yıllık sözleşmenin ardından, 2009 sezonu bitiminde futbol hayatına veda etmiş yürekten, bir Samsunspor' ludur.

Futbol hayatının uzun bir bölümünde aynı amaç için ter döktüğü; Ercan, Kasım, İmdat abilerinden edindiği tecrübe ile takım kaptanlığı pazı bandını layıkıyla taşımış bir neferdir.

Düzenin değil takımın, paranın değil formanın aşığı olmuş bir karakterdir. Kötü gün iyi gün demeden, kulübün menfaatlerini kendi menfaatlerinin üzerinde tutabilecek bir şahsiyetin ta kendisidir. Doğduğu şehrin, doyduğu kulübünde, gözünü budaktan sakınmayan fedakar bir isimdir.

Uzun zamandır yoktu, biri demiş öldü; şimdide yazsınlar KRAL geri döndü.

Bu sene oluşturulan kulüp yapılanmasının bir dönem dışında kalmış olan Kral, geçtiğimiz günlerde tekrar yuvaya dönmüş ve ziyadesiyle hem bizleri, hem de bu takıma gönül vermiş tüm taraftarları mutlu etmiştir.

Yönetim Kurulumuz, başta Başkanımız Sayın İsmail UYANIK olmak üzere, yeni Serkan' lar, yeni Krallar bulma konusunda kendisine olan güvenini aldıkları bu karar ile gözler önüne sermişlerdir.

Taraftarın sevgilisi, Samsun şehrinin tescilli gururu, Samsunspor 'umuzun yaşayan efsanesi.

HOŞGELDİN

Ait olduğun yeri bilmek için bazen kaybolmak gerekirmiş. Geri dönüşüyle bizleri sevince boğan Serkan AYKUT 'da ; bir ömre bir mesleği ,bir kalbe bir takımı sığdırmış bir spor adamı olarak, kalbini verdiği kırmızı beyazlı camianın güzel günleri için mesaisini harcayacaktır.

KRAL ; burası senin evin, bu camia sana, sen bu camiaya aitsin ve bilirsin ki ;

''Taş yerinde ağırdır ''