Bu yılın Samsun için çok büyük öneme sahip olduğunu, daha 1 Ocak'tan itibaren günden güne artan bir coşkuyla, bin bir etkinlikle kutlanması gerektiğini yazımlarda sürekli belirtip duruyordum.

Bu anlamda, biraz da benim ayıbım olarak, geç haberini aldığım Samsun 100. Yıl Platformu'na Samsun Sinema Topluluğu olarak elimizden gelen desteği vermek üzere dahil olduk.

Samsun'da, her alanda çalışmalarını sürdüren yaklaşık 50 sivil toplum kuruluşu, meslek odaları, emek örgütleri bir araya gelerek, üretilen sanatsal, kültürel, ekonomik ve sportif değerlerden örnekler sergilenebilecek ve bu anlamda da kentimizi bütün dünyaya tanıtabilecek türlü etkinlikler ve yarışmalar tasarlıyor. Samsun'u marka haline getirmenin yolu böyle bir etkinlikten geçiyor demiyor muyduk?

Hiçbir kamu ya da özel kuruluştan parasal destek istemeyip sadece etkinliklerin sergileneceği alanların kendilerine tahsis edilmesini istiyorlar sadece. Samsun'un önünde güzel bir fırsattır. Sahiplenilmeli, desteklenmelidir.

Gerçekten, neler olabileceğini bir düşünsenize; aynı eski günlerdeki gibi, hani Halk Dansları Festivali'nin, Fuar'ın, arkadaşlarla sözleşilen büyük sinemaların, geçitlerin olduğu Çiftlik Caddesi'nin dönemlerindeki gibi bir coşkuyu, bütün bir yıl yaşamak istemez misiniz? Bu coşku gelenekselleşecek faaliyetlerin kapısını aralayacaktır, kentimizi değerine değer katacaktır. Destekleyin. Yanında olun.

Bu sene Ata'mızın kurtuluş meşalesini yakmak üzere kentimize çıkışının 100. Yılı. Unutmayın, unutturmayın!

*

Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, yönetmenliğini Michael Haneke'nin yaptığı, 2009 tarihli Beyaz Bant. 23 Ocak Çarşamba akşamı, 19.30'da. Ömer Böke arkadaşımız sunacak. 'Kültür Sanat Buluşmaları'mız bu ay da devam ediyor. 19 Ocak Cumartesi saat 16.00'da başlayacak sunumumuz Şenol Kocatepe'den; Metin Çözümleme, Bir Örnek: 'Doğmamış Çocuğa Mektup'.

Sevgiyle, sanatla kalın…