Batman'ın Kozluk ilçesinde Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit olduğu saldırıya ilişkin davada yargılanan 5 sanık, PKK'ya yardımdan 18'er yıl hapis cezası aldı. Batman'ın Kozluk ilçesinde,9 Haziran 2017'de PKK'lıların İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık'a yönelik saldırı sırasında yoldan geçen araçta bulunan genç Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın şehit düşmüştü.

22 yaşındaki şehit Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın katillerine 'Terör örgütüne silah sağlama' suçundan 18'er yıl hapis cezası verilmesi sadece ailesini değil bütün Türkiye'yi üzdü. Aybüke öğretmenin gülen yüzünü 22 yaşına iken solduranlar ister tetiği çeken, ister silahı sağlayan olsunlar aynı suçu işlemişlerdir. İşledikleri suç basit bir suç değildir. Silahı sağlayanın tetiği çekenden hiçbir farkı yoktur. Hatta silahı sağlayan vicdanen daha ağır suçludur, daha ağır bir cezaya çarptırılmalıydı. Ama yasalarda olmayan bir cezanın da hiç kimseye verilemeyeceğini biliyoruz. Herkes biliyor ki katiller 18 yıl cezayı da yatmayacaklar. İyi haldi ,indirimdi ,şartlı tahliye idi derken göz açıp kapayıncaya kadar yeniden insan içine karışıp serseri bir mayın gibi dolaşacaklar. Belki aynı suçun daha fazlasını yeniden işleyecekler. Zannetmiyorum ki huylu huyundan vazgeçsin. Vicdanım daha ağır bir ceza almalarından yanaydı. Birileri düşüncelerimi çok basit bir düşünce gibi görebilir. Teröre yardım ve yataklık işte bu yüzden bitmiyor. Gülen yüzleri solduranlar, yine gülebiliyor. Şehitlerimize yazık değil mi? Hainlikten ve öldürmekten başka bir şey düşünmeyen teröristleri hak ettikleri şekilde cezalandırmak adaleti sağlamakla yükümlü olan devletin görevidir. Sadık Yalçın ,şehit Aybüke öğretmenin babası. Eğer o baba bu cezaya az diyorsa herkes empati yapsın, hepimiz empati yapalım…İşte o acılı babanın vicdanımıza saplanan ok gibi sözleri: 'Bunlar da onların eğer yanında olup bu suça katıldılarsa cezaları 18 yıl değil de 180 yıl olsaydı daha iyi olurdu. Güneş yüzü görmeden, dünyanın ne olduğunu anlamadan gitmeleri gerekirdi. Ben böyle düşünüyorum. Allah başka kimseye böyle bir acı yaşatmasın' Empati yapan hiç kimse ,hiç birimiz o acılı şehit babasından farklı düşüne bilir miyiz?

Yasalar teröre arka çıkanları en ağır şekilde cezalandırmalıdır. Gülen yüzleri bir çırpıda solduranlar bir daha gülemez hale gelecek şekilde ceza ile karşı karşıya kalmalıdır. Eğer bu yapılmaz ise hem vicdanlar sızlar ,hem de adalete güven azalır. Aybüke öğretmen bir daha aramıza yeniden dönmeyecek ama katilleri hep aramızda olacak, onlarla aynı havayı teneffüs etmekten hep rahatsızlık duyacağız. Bu şehitler elbette adalet istiyor. şehitlerimizin katillerinin aramızda dolaşmasını isteyen şehit yakını ya da şehit var mıdır? Vicdanımızı yasalarımız rahatlatmalıdır. Cezalar mağdurların değil ,mağdur edenlerin canını acıtmalıdır. Hepimiz biliyoruz ki 18 yıl deyip, 18 yıl yatırmayacaklar. Bu cezanın caydırıcılığı yok. Bu yüzden canımız çok acıyor.