Tarih 20 Ocak 1989, yer Edirne.

Sabah geç kalkmıştım. Okulu 4+1'e uzattığımdan öğleden sonra dersim vardı. Edirne'nin klasik soğuk bir kış günü Karanfiloğlu Caddesinde Hediye Teyzemizin bize kiraladığı evimizden çıkarak Tahmis Meydanına kadar yürümüştüm. Zira o zamanlar Mühendislik Fakültesine giden otobüsler Tahmis Meydanından kalkıyordu. Önce karnımı doyurayım sonra kampüse geçerim diyerek Kervansaray'a yakın bir yerde bir lokantaya giderek klasik öğrenci yemeği olan kuru pilavı söyledikten sonra televizyona yakın bir masaya oturup TRT kanalının haberlerine bakmaya başlamıştım ki o unutamadığım haberi gördüm: '20 Ocak 1989 Cuma günü Malatyaspor ile yapacağı deplasman maçı sabah 08.30'da Samsun'dan yola çıkan 55 DU 637 plakalı Samsunspor Kulübü'ne ait takım otobüsü saat 10 sularında Havza ilçesi çıkışında şeker pancarı yüklü 61 AC 535 plakalı kamyon ile çarpıştı. Samsunspor Antrenörü Nuri Asan, Takım Otobüsü Şoförü Asım Özkan ve Kamyon Şoförü İbrahim Terzi olay yerinde öldü.'

Donup kalmıştım.

Şampiyonluğu hedefleyen, bize gurbette, oldukça çok sayıda Fenerbahçeli taraftarın yaşadığı Edirne'de 'Arkayı Fenerliyelim' mutluluğunu yaşatan Samsunsporumuz kaza geçirmişti.

Kendime geldikten sonra hemen Tahmis Meydanından kalkan otobüslere binerek fakülteye geçtim. Orada bulabildiğim Samsunlu arkadaşlarla birlikte (Bir trafik kazasında hayatını kaybeden hemşehrimiz Mimar Engin'de vardı) fakültenin karşısındaki Kampüs Kafeye geçip televizyondan gelişmeleri takip etmiştik. Futbolcularımızdan Muzaffer Badalıoğlu'nun kaldırıldığı Merzifon Devlet Hastanesinde, Mete Adanır'ın ise Havza Devlet Hastanesine kaldırılırken yolda vefat ettiğini öğrenmiştik. Yaralanan diğer oyuncularımızın ise Havza ve Merzifon Devlet Hastanelerine kaldırıldığını, tedavilerinin devam ettiğini bültenden takip etmiştik.

Tam 30 yıl geçti, ancak acısı dinmedi, unutulmadı 20 Ocak 1989.

Her Samsunlunun her Samsunspor taraftarının 20 Ocak ile ilgili bir anısı vardır mutlaka. Ben de kendi anımı, yaşadıklarımı paylaşmak istedim sizinle.

Hafta içi Samsunsporlu öğretmen ve öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri etkinlikler, 20 Ocak günü kabir ziyaretleri ile unutmadığımızı, unutmayacağımızın mesajını birlikte verdik.

Yazımı hazırlarken ikinci devrenin ilk maçı başlamıştı. Maçı 3-2'lik bir skorla kaybettik. 20 Ocak daha da karanlıklaştı benim için. Ancak bunların da üstesinden gelebilecek, hedefine ulaşabilecek bir camia Samsunspor.

Mahallede oynasan da, kaldırıma geçer seyreder seni Samsun'un çocukları, Samsunspor.

Sağlıcakla