Siyasi partiler, demokratik sistemlerin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Bunlar, demokratik sistemlerde halkın oylarıyla iktidar olurlar ve insanların ihtiyaçlarını karşılayarak onları memnun ederler. Bu ihtiyaçlar vatandaşlar tarafından dile getirilmiş olabilecekleri gibi , dile getirilmemiş de olabilir.

Bunları araştırmak, ortaya koymak ve karşılamak siyasi partilerin / iktidarların görevidir.

Siyasi partilerin iktidara gelmeleri yada iktidarda kalmaları , vatandaşın ihtiyaçlarını karşılama ve anlama ile doğru orantılıdır.

Peki, siyasi partiler bunu nasıl başaracaklardır?

Kaliteli hizmet vermekle bunu başaracaklardır.

Kaliteli hizmet ise vatandaşların tatmin edilmesi yani memnun edilmesidir.

Siyasi partiler kaliteli hizmet üretebilmeleri için eğitimli ve gerekli donanıma kavuşturulmuş elemanlara ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaç tüm süreçlerde geçerlidir.

Siyasi partilerde kaliteli hizmet, mutlak anlamda vatandaşın memnuniyetini hedefler. Son karar hizmet sunulan vatandaşındır.

Politikada kaliteli hizmet, kaliteli kadrolarla verilebilir:

Yolsuzluğa bulaşmış veye buna meyyal kadrolarla yolsuzluklar, vurgunlar ve rüşvetler önlenemez.

Ne kadar kaliteli eleman, o kadar kaliteli hizmet var demektir.

Ayrıca üst yönetimin de değişimi istemeli ve buna istekli olması gerekir. Başka türlü toplumsal taleplerin karşılanması mümkün olmaz. Çünkü ihtiyaç, değişim demektir.

Politikada nihai hedef şudur:

PARTİDEKİ HERKESİN AKTİF KATILIMI İLE VATANDAŞLARIN MEMNUNİYETİNİ SAĞLAMAK VE BUNUN SONUCUNDA DA SEÇMEN PAZARINDAKİ PAYINI ARTTIRARAK İKTİDARDA KALMAK VEYA İKTİDARA YÜRÜMEKTİR.

Politikada nihai hedefin iktidar olması demek , her ne pahasına olursa olsun hükümet başına yani iktidar olmak demek değildir. Tabir yerinde ise muktedirsiz bir iktidar, parti mensuplarını ve kitleleri sukut-u hayale uğratmaktır, mevsimsiz çiçek açmaktır.

Demokratik sistemlerde siyasi partiler her süreçte iktidar olmadıkça tepe iktidara talip olunmaması gerekir diye düşünüyoruz.

Selam ve sevgi ile…

[email protected]