Samsunspor, sahasında oynadığı Gümüşhanespor maçına hafta için vefat eden eski kalecisi için 'RUHUN ŞAD, MEKANIN CENNET OLSUN GÖKSEL GENCER' pankartı ile çıktı ve İstiklal Marşımız'dan önce saygı duruşu yapıldı.

Sezonun ilk yarısının en pahalı takımı Samsunspor devre arası yaptığı 6 transfer ile kadrosunu daha da güçlendirdi.

Yeni transferlerin isimlerine takılı olarak sahaya sürülen kadro ile Amed maçına çıkan Samsunspor, bu karşılaşmada şok mağlubiyet alınca Taner Taşkın hoca, Gümüşhanespor maçında adeta ciddi revizyona gitti. Savaş ve İrfan'ın sarı kart cezalısı olduğu maçta Amed kadrosunda yer alan Nuri Terliksiz, Yılmaz Özeren ve Erhan Şentürk ilk 11'de yer almadı. Cezalı oyuncuları da göz önüne alırsak Amed maçına göre 5 yeni oyuncu sahadaydı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Samsunspor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede pozisyon bulmaya başladı. 10. dakikada Abdulkadir'in serbest vuruştan attığı gol ile öne geçen Samsunspor, 13. dakikada şok bir gol yedi. Savunmanın arkasına atılan topla buluşan Gümüşhanesporlu futbolcu aşırtma bir vuruşla topu filelerle buluşturdu.

Oyunda üstünlüğünü sürdüren Samsunspor, aradığı golü bir türlü bulamadı ve ilk yarı 1-1 eşitlikle bitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Samsunspor, sezonun ilk penaltısını kazandı ve bu penaltıyı kullanan Onur Eriş riskli bir vuruş yaptı. Top filelerle buluştu ve Samsunspor yeniden üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra Samsunspor skoru koruma telaşı içine girdi. Kendine yakışmayacak şekilde yere düşen kalkmadı ve zamana oynadı.

Yakalanan birkaç pozisyon gole çevrilemeyince uzatma dakikalarında rakip eşitliği getirecek pozisyonu yakaladı ancak top yandan dışarı gitti.

Samsunspor'un bu galibiyetinin ardından rakiplerinden Sarıyer ile Sakaryaspor arasındaki maçın berabere bitmesi ile sıralama olarak yükselemese de liderle arasındaki puan farkı ikiye indi.

Samsunspor taraftarı ile Taner hoca arasında bir türlü frekans tutmadı. Samsunspor'un bu kadro ile rakiplerine fark atarak korku salması gerekirken hala taraftara saç baş yoldurması ipleri iyice gerdi.

Maçın bitiş düdüğü ile taraftar Taner hocayı istifaya davet etti. İpler koptu bir kere. Yönetimin hala neden Taner hocada ısrar ettiğini anlamak mümkün değil.

Yeni transferlerden Yılmaz Özeren ve Aytaç Sulu'nun Samsunspor'un oyun sistemine maalesef uymadığını görüyoruz. Temennimiz gelecek maçlarda onlarında beklenen katkıyı sağlamalarıdır.

Kalın sağlıcakla...