Samsunspor kazandığı maçın ardından teknik direktör değişikliğine gitti.
Tabii ki bu gelişmenin geçmişi var. Sezon başında büyük beklentiler ile getirilen teknik direktör ve oyuncu transferlerinin ardından işlerin istediği gibi gitmemesi teknik direktör Taner Taşkın'ın sürekli sorgulanmasına neden oldu.
Henüz ligin başında içeride alınan Sancaktepe mağlubiyeti ile taraftarın tepkisini çeken Taner hoca yönetimin arkasında durması ve üst üste gelen galibiyetler ile takımın başında kaldı. Keçiören mağlubiyeti ve daha sonraki haftalarda deplasmanda berabere biten Sarıyer maçının ardından Taner hoca yine tartışılan kişi oldu. Devre arasında yapılan 6 transferin ardından da takımın deplasmanda Amed'e yenilmesi iplerin iyice kopmasına neden oldu.
Saha içinde kendine göre doğruları yapmaya çalışsa da birçok maçta başarılı olamadı. Bu kalitede ki bir takım öne geçtiği tüm maçları kazanmalıydı. Onu becerebilsek zaten şu anda puan farkı ile liderdik. Taner hoca işine odaklanmaktan daha çok yaptığı açıklamalar ile takımları, basını ve taraftarı ötekileştirdiği için hedef durumunda oldu. Ona buna gider yaparken bir gün kendisinin gideceğini düşünemedi.
Samsunspor'un yeni teknik direktörü İsmet Taşdemir oldu. İsmet Taşdemir Samsun ve Samsunspor camiasını iyi tanıyan bir isim. Kendisini Samsunspor'da oynadığı yıllardan ve yardımcı antrenörlük yaptığı zamanlardan tanırım. Hırslı ve mağlubiyeti kabullenmeyen bir yapısı var. Samsunspor taraftarı ile frekansı tutarsa birlikte çok başarılara imza atar diyebilirim.
İsmet hoca yaptığı ilk basın toplantısında temkinli konuştu. Samsunspor'u hedefe ulaştırmak için çok çalışacaklarını belirtirken bunun tek başına mümkün olmadığını belirterek özellikle taraftardan destek istedi.
Samsunspor taraftarı kendisini ötekileştirmeyen herkese destek verir. Tabiki buna paralel olarak da başarı ister. Kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun şehrinin takımı olan Samsunspor'un hiçbir rakip karşısında aciz duruma düşmesini de istemez. Rakibine saygı duyan ancak oynadığı futbol ve yaptığı mücadele ile üstünlüğünü kabul ettirmesini ister.
Ben de İsmet hocaya başarı diliyorum. Yolu sonu şampiyonluk olması dileğiyle.
Kalın sağlıcakla.