Geçtiğimiz günlerde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan çok enteresan ve hatta hiç beklemediğim bir açıklama geldi.

Feyzioğlu;'Sosyal medyada yayılmaya başlayan; sandığı ve seçimi itibarsızlaştırmaya yönelik paylaşımların arkasında, Türkiye'ye müdahale zemini arayan küresel güçlerin gayet planlı bir operasyonu vardır. Sandığı, elde somut delil yokken güvensiz ilan etmek Türkiye üzerinde oynandığından zerre kadar şüphe duymadığımız, tüm Orta Doğu'yu şekillendirmeyi amaçlayanların Türkiye'yi de dahil ettikleri planın bir parçasıdır, çünkü sandığı güvensiz ilan edilmiş bir memlekete uluslararası kamuoyunun desteğiyle küresel güçler gizli ya da açık müdahale yetkisi kendilerinde görmeye başlarlar. Suriye'ye müdahale böyle olmuştur, Irak'a müdahale böyle olmuştur, Libya'ya müdahale böyle olmuştur. Mısır, Cezayir böyle karışmıştır.' dedi.

Bizlerin sürekli dile getirdiği; planlı ve ortak taşeronlar tarafından ince hesaplarla örülmüş kirli bir tezgahın olduğu söylemini, sert muhalif olarak bilinen Feyzioğlu'ndan duymak şaşırtsa da, yiğidi öldür hakkını ver derler.

***

Kandil'in partisi HDP; İstanbul, Adana ve İzmir'de aday çıkarmayacağını açıklayarak dolaylı yoldan ittifaka katıldığını resmen ilan etmiş oldu!

Bir süre önce FETÖ'nün yayın organı Ahval'e konuşan HDP'li Hatip Dicle de; 'Batı'da İyi Parti ve CHP adaylarına destek vereceğiz. Yeter ki AK Parti ve MHP kazanmasın.' diyerek kirli ittifakı gözler önüne sermişti.

Siz yine soran olursa Atatürk'ün Partisi dersiniz, çaktırmayın…

***

Sanırım bir ay kadar önce idi, Necattin Demirtaş katıldığı bir televizyon programında aynen şunları söylemişti: 'Duruşumla bugüne kadar doğru mesajlar verdim. Herkes beni bilir. Benim belediye başkanlığı gibi bir derdim yok. Farklı bir siyaset algısını topluma kazandırmak istiyorum. Belediye Başkanı olmak için hiçbir partinin kalıbına girmem.'

Eee oldu mu şimdi Necattin Başkan?

Daha sözleriniz tazeliğini yitirmeden ne oldu da aday olmak için partinizden istifa edip başka bir partinin kalıbına girdiniz demezler mi?

***

CHP-İP ittifakının örtülü ortağı HDP, İlkadım'da aday çıkarmayacağına göre; son 24 Haziran seçimde İlkadım ilçesinde HDP'ye oy vermiş 3650 kişi şimdi kime oy verecek diye sormaya gerek var mı?

Siz yine de çaktırmayın…

Sorarlarsa MHP'den ayrılan türkücülerin partisi dersiniz!