Geçtiğimiz hafta sonu, Samsunlu dört yazar, Zekeriya Çavuşoğlu, İbrahim Coşar, Barış Gür ve ben, Merzifon Kitap Fuarı'nda kitaplarımızı okurla buluşturduk, imzaladık. Güzel anılarla döndük. Fuar maratonumuz Samsun TÜYAP'taki Karadeniz 5. Kitap Fuarı ile sürecek. Tüm edebiyatseverleri bekleriz.
Samsun Sinema Topluluğu'nun Çarşamba günkü gösterimi bir bisikletçinin hayatını, tutkusunu anlatıyordu. Filmi bize Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği'nden (EKOBİD) dostumuz Yusuf Çelik sundu. Ama gecenin en güzel yanı EKOBİD'i tanımak oldu. Sporla pek ilgisi olmayan biri olarak gerçekten hiç haberimin olmadığı bu sivil toplum kuruluşu, kentimizin ilk yerel bisiklet derneği ve amaçları ülkemizde eğlence, spor, sağlık ve gezi amaçlı bisiklet kullanımını özendirmek, arttırmak ve ekolojik yaşam kültürünü geliştirmek. Artık iyice betona gömülmeye başladığımız (bakın, bir inşaat mühendisi söylüyor bunu!) bir dünyada edinilebilecek en iyi amaç bu sonuncusu olmalı.
Dernek olarak bisiklet turları, ekolojik yaşam kampları, sosyal sorumluluk projeleri, ekolojik turizm bisiklet rotalarının belirlenerek turizme katılması gibi nice faaliyetlerde bulunuyorlar. Pek çok farkındalık projesi üretiyor ve bizzat gerçekleştiriyorlar. 100ncü yıla özel olarak 29 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirecekleri '100. Yıl'da İlk Adım'dan Kurtuluşa Ata'nın İzinde 19 Günde 1999 Kilometre Pedallıyoruz' girişimi ile 9 şehirdeki kurtuluş mücadelesinde kullanılan önemli binaları ve yerel yönetimleri ziyaret ederek Ankara Eski Meclis'e ulaşacaklar.
Dernek hakkında daha detaylı bilgi almak, faaliyetlerinden haberdar olmak isterseniz, www.ekobid.org adresini ziyaret edebilir, bilgisayar ya da telefon uygulamalarından onları takip edebilirsiniz.
*
Samsun Sinema Topluluğu olarak 56lar'daki Siyah Beyaz Cafe'de her Çarşamba yaptığımız film gösterimlerinin bu haftaki programı, Murat Saraçoğlu imzalı, 2009 tarihli Deli Deli Olma. 13 Şubat Çarşamba akşamı, 19.30'da. Özgür Taş arkadaşımızın sunumuyla.

Sevgiyle, sanatla kalın…