Evladını ülkesinin ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğrunda cennete uğurlayan her şehit annesinin kalbinde çok özel bir sevgili vardır. İşte o çok özel sevgili; vatanı ,milleti ,ay yıldızlı bayrağı uğrunda seve seve canını vermiş olan şehit evlattır. Şehit kahraman vatan evlatları aslında sadece o annelerin değil yüce Türk Milletinin de gerçek sevgilisidir. Öyle olmalı ,öyle kabul edilmelidir. Ama ne kadar farkındayız bilmiyorum. Bildiğim tek gerçek şehit annesi için yaşamı boyunca aldığı her nefeste şehit evladının olduğudur.

An yoktur ki, şehit annesi evladını unutsun, o olmadan nefes alsın…Hiçbir şehit annesi 14 Şubat Sevgililer Günü'nü beklemez. Şehit anneleri için her gün sevgililer günüdür. Şehit anneleri için şehit evlatları çok özel ve çok değerlidir. Empati yaparsanız bunu hissedersiniz. Kara toprağın kara bağrındaki bir gül bahçesinde cennet kokulu şehitler diyarında gül yüzlü biricik evladı olan anneler nasıl ayakta duruyor anlarsınız. Bu yüzden şehit anneleri için sevgililer günü Cuma günüdür. Hayatta olan şehit anneleri Cuma günleri şehit evlatlarına mutlaka dua ve çiçek götürür. Hasta olsalar , güçten düşmüş olsalar bile mutlaka şehitlikte olmak için yarışırlar.83 yaşındaki şehit annesi annem hastanede tedavi olduktan sonra eve gelmeden kaç kez, kaç Cuma şehit evladına gitti, sayamadım bile. Ama çok tanık oldum. Şehit kardeşim her Cuma anneme can suyu oldu. Kalbim attığı sürece şehidimi yalnız bırakmama diyen bir sevgilidir şehit annesi. İşte bu en büyük gerçek. O annelerin sevgisi Ferhat'a dağları deldiren sevgiden de büyük ve kutsaldır. Şehit annelerinin yüreği acı dolu, gözpınarları nemlidir. Şehit evlatlarına tutkuları imkansızlıklarla doludur. Bıkkınlıklar ve yorgunluklar o annelerin kitabında yoktur. Buz gibi bir mezar taşına sevgiliye sarılırcasına sarılan şehit anneleri kaybettiklerine kavuşacakları günü iple çekmektedir. İstedikleri tek şey şehit evlatlarına kavuşmaktır. En güzel buluşmalar şehit evlatlarıyla şehit annelerinin şehitlikte buluşmalarıdır. Ne zamanı durdurmak ,ne de zamanı geri almak mümkündür. 'Mavi gözlü paşamı çok özledim 'diyen bir şehit annesinin yüreğindeki sevgiyi anlayabilir misiniz? O sevgiyi ,o aşkı hangi denize sığdırabilirsiniz. Oysaki o aşk ,o sevgi küçücük bir yürekte büyüyor. O yüreğin sahibi gerçek bir şehit annesidir. O yüreğin büyüklüğünü aklınız alabiliyor mu? Yürek burkan, can yakan en güzel aşklar şimdi o yürekte yaşanıyor. Karaya vuran bir balığın çaresizliği içerisinde son nefesine kadar terk etmeyen yalnız bırakmayan tek sevgili şehit annesidir. Önlerinde saygıyla eğiliyor ,dik ve onurlu duruşlarını takdirle karşılıyoruz.

Şehit annelerinin gözlerinden toprağa düşen yaş ,toprağa can veren cemre gibidir. Yüreklerinde yanan ateş ne kadar büyük olursa olsun ,şehit anneleri sabırlı ve metanetlidir. Çünkü bilirler ki şehit annesi olmak kolay değildir. Bu yüzden şehit annesi olmak herkese nasip olmaz. Bu yüzden herkes şehit annesi gibi sevgili olamaz. Onların kitabında terk etmek ve küsmek yoktur. Herkes terk edebilir, herkes küsebilir. Küsmeyen ,terk etmeyen tek sevgilidir şehit annesi.

14 Şubat küsen ,terk eden sevgililerin barış günü olsun.