Ankara'da ki çalışmalarımı bitirince Samsun'a geldim.
Her zaman ki alışkanlığım gereğince 'dost kapılarına' ulaşarak, halk ile sohbetlerime Gülsan ile başladım.
Gazeteniz Haberde Gülsan ile ilgili yazmış olduğum yazılar nedeniyle sohbetler bu konu etrafında gelişti. Açık ve seçik tekrar söyledim. Gülsan mağdurlarından ziyade Samsun'u düşünmek zorunda olduğumu tekraren ifade ettim.
Samsun'da planlama alanlarında nüfus arttırılırken tam ters orantılı olarak iş hayatının can damarı olan ticaret alanları azaltılmıştır.
Ben çok ucuz laf olur diye '' hainlik '' kelimesini pek az kullanırım. Gene de kullanmayacağım, ama ne yalan söyleyeyim aklıma geldi, gitti.
Samsun'da Mert ırmağı ile katlı yolun yer aldığı İlkadım Bulvarı ve eski cezaevi ile Ordu Caddesi arasının imar planı kararı mutlaka şöyle olmalıdır:
''BÖLGESEL TİCARET VE TEŞHİR ALANI''
Kapsamı ve yapı nitelikleri plan notları ile belirlenir.
Bu alanda oluşturulmasına başlanılan eski stadyum yerinin 'Millet Bahçesi' projesi çok isabetli ve doğru karardır.
Sayın Cumhurbaşkanımıza Samsun ve mesleğim adına teşekkür ederim.
Artık iki büyük aktif yeşil alan arasında ( doğu park ve millet bahçesi parkı ) bölgemiz için parmakla gösterilecek çok iyi nitelikli 'Bölgesel Ticaret ve Teşhir Binaları Yapılanma Alanı' imar planı düzenlemesini hemen yapabiliriz.
Gülsan'da sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta etkili olan esnaf ve ticaret erbabı ile sohbetim esnasında altını çizerek olması gerekenleri söyledim.
Ama insanımız maalesef şimdi ki belediye idaresine güvenemiyor. Köprüler altında çok sular geçti ama bir türlü olmuyor. Büyük bir travma yaratılmış. Bu travmayı ak parti yönetenleri ve dostum, meslektaşım Mustafa Demir tez elden bertaraf etmelidir.
Ne yapması gerektiğini vatandaşa söyledim. Müracaatları halinde seve seve Samsun için hayırlı olacak tecrübemi aktarırım.
Peki, adaylara nasıl bakıyorlar. Sayın Demir için ben kendilerini rahatlattım. Ama kefil alamam dedim. Çünkü Ak parti yönetim tarzı sürpriz durum hasıl edebilir.
Mehmet Çakar için 'Hacı bizim halimiz bilen bizden biri, onunla burayı ekonomik gelişme olarak uçururuz. Mustafa Demir de ticarete başladı… Bizi ve Samsun'u bu konuda düşünebilir… Ama… Nasıl gibi…'' kararsızlık halleri söz konusu.
Erhan Usta için ayrı sayfa açtılar… 'Erhan bizim için TBMM'de mücadele etti. Onun yeri farklıdır'
Ben hep dinledim. Not aldım. Teknik ve mesleki bilgi verdim. Yol gösterdim.
Gösterdiğim yolu zaten burada yazdım. İyi anlaşılmamış olabilir.
Sınırlarını çizdiğim alanda Mustafa Demir açısından Zihni Şahin beyin de oluru ile derhal Çevre Düzeni İmar Planı değişikliği şubat meclisinde yapılabilir.
Hiçbir yasal engel yoktur. Üstelik mahkeme kararlarına göre yasal zorunluluk vardır dahi denilebilir. Siyasi olarak zaten mecburiyettir.
Zaten Sayın Cumhurbaşkanı Millet Bahçesi Aktif yeşil alan kararı ile bu hayırlı yolun kapısını açmıştır.
''SAMSUN BÖLGESEL TİCARET ve TEŞHİR YAPILARI ALANI'' imar planı düzenlemesi beklenilmektedir.