İyiler bir bir gidiyor, yıldızlar kayıyor, hilaller kayboluyor.

İşte Samsun'un hayır yıldızlarından Hacı Yakup Hızır ağabeyimiz Pazartesi günü sessiz bir gemi ile dünyanın Samsun limanından çıktığı ahiret yolculuğuna binlerce sevenleri tarafından el sallamadan uğurlanmıştır.

Merhum Yahya Kemal;

'Artık demir almak günü gelmişse zamandan / Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan
Hiç yolcusu yokmuş gibi alır yol / Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol' demiştir.

Yaşadıklarımız da bundan farklı değildir.

Nasır-ı Hüsrev Saadet- Name adlı eserinde şöyle der: 'Ne ordulara kumanda eden sultanı yerinde bulursun ve ne de emirlerden, meliklerden bir ses duyarsın.

Dünya sarılı, kırmızılı bir satranç tahtası gibi olduğu için hiç kimseye vefa göstermemiştir. Bu renkli hanelere biri gelir, biri gider. Biri yerleşir, biri göçer ve ölüm birdenbire hepsinin boğazına sarılır.'

Ölüm, herkesin boğazına sarılacaktır. Bugün Samsun sınırları içinde yaşayan herkes (bugün doğan bile) 70-80 yıl sonra hepsi yerin altına girecek ve hiç yaşamamış gibi olacaklardır.

Merhum Baki de; ' Avazeyi bu aleme Davûd gibi sal/ Bakî kalan bu kubbede bir hoş sada imiş(Bu aleme Hz. Davud gibi bir ses bırak¸ çünkü bu dünyada kalıcı olan güzel bir sestir.)' DEMİŞTİR.

Yakup ağabeyimiz hoş sada bırakıp gidenlerdendir.

Hayırda bir yıldız ve marka Müslümanlardandı.

Bir avuç dostlarıyla kurup yönettikleri vakıf ve derneklerle hayır işlerini kurumlaştırmış kahramanlardandı. Bunun için de Yakup ağabey ve arkadaşları( ki bunlar rahmetli A. Rıza Öztürk, Hasan Yazgan, Cemal Demir, Rahmetlik Ecz. Ağabeyimiz, Şerafettin Albayrak ve daha adlarını sayamadıklarımla beraber) SAMSUN'UN HAYIR HANESİNDE unutulmayacak isimlerdir.

'HOŞ SADA'nın ötesinde tırnaklarıyla isimlerini kazımışlardır.

Onlara herkes minnet duyar, Fatihalar okurlar.

Okumasalar da bu işleri kaydeden ve yazan yüce Allah(cc)dür.

Bunların ölümü, gecenin karanlığında yol gösteren yıldızın kayması gibidir.

Bizler, batan bu yıldızın yerine başka yıldızların geleceğine, çocuklarının ve torunlarının bu bayrağı yere düşürmeyecekleri inancıyla kendilerine tekraren rahmet, sevenlerine de sabırlar diliyoruz. 'Biçare Gönüller
Ne giden son gemidir bu
Hicranlı hayatin ne de son matemidir bu' demiştir yine Yahya Kemal.

Selam ve sevgi ile…[email protected]