Koç Yiğit Köroğlu 'tüfek icat oldu mertlik bozuldu' diye dertlenir koşmasında. Öyle ya yıllarca zulme kılıcıyla kafa tutmuş Koç Yiğit Köroğlu bir delikli demirin ucundan çıkan bir kurşunla insanların ölmesine nasıl alışsın. O Koç Yiğit Köroğlu ki 'narasından meydan gümbür gümbürdenir.' O Koç Yiğit Köroğlu ki 'döne döne dövüşür.'

Köroğlu'ndan bu yana çok yıllar geçti, devirler değişti ve delikli demirden daha hain, daha ahlaksız yeni icatlar oldu. Sosyal medya dedikleri de bugünün delikli demiri!

Araç ucuzlayınca adamlık da ucuzladı daha doğrusu kanı beş para etmezler adam geçinir oldu. Bastır birkaç yüz lira ya da dilen birisinden ve eğer ar namus tertemizse ondan sonra saldır haysiyetli insanların paçasına. Dedikoduları al bir yerden haber diye yaz sosyal medyadan. Nasıl olsa kimse dönüp yüzüne bakmayacak, ciddiye alıp muhatap olmayacak.

Gazetecilik ne yalan haber işidir ne de şantaj ya da iftiradır. Yazacak haber bulamayan ya da bulduğu haberi yazamayan çapsızlar, ya birilerinin üfledikleri ya da popolarından uydurdukları yalanları haber diye sunarlar üç on paralık sitelerinden.

Dert değil kimin ne halt ettiği ama olan mesleğe oluyor. Olan bu işi adabı ve edebiyle yapmaya çalışanlara oluyor. İtibarsızların mesleğe verdiği zararın acısı onlar duyuyor, yüzsüzlerin yediği halttan onların yüzü kızarıyor.